30 November 2009

Lagu yg sering berkumandang dalam hp aku seminggu dua ni.

tema minggu ini : kedengkian seorang wanita yg lain.
  1. hampa-ari lasso
  2. mengalah - x ingat
  3. matahariku-agnes monica
  4. rindu padamu-camelia
  5. tanpamu-6th sense
  6. kantoi-zee avi
  7. tak bisa memilihmu-6th sense



:: perangai batu api ko tue bleh bawak smpai ke mati ke pmpuan???

Cinta Ini Membunuhku...



Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.


Bagaimana, caranya untuk,
Meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
Ku tak seperti, yang kau inginkan.


Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
Tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.


Woo… Hu~u… Haa…
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.




Wanita.



Dijadikan wanita daripada tulang rusuk yang bengkok.

Untuk diluruskan oleh lelaki.

Tetapi seandainya lelaki itu sendiri tidak lurus,

Mana mungkin kayu yang bengkok menghasilkan bayang yang lurus.

Luruskanlah wanita dengan jalan yang ditunjuk oleh Allah,

Kerana mereka diciptakan sebegitu rupa oleh Allah.




:: kredit to krasz batu.


29 November 2009

Cinta itu pedih. betul ker?

hari ni, aku isytiharkan hari sakit hati sedunia.

betul2 hal mcam ni buatkan aku marah n sakit hati. kenape pasal lelaki, kaum perempuan yg lain sanggup membuat agenda 'memaki hamun' kaum perempuan yang lain hanya bersebabkan seorang lelaki? tak ade lgsung ke hati seorang wanita dalam diri orang itu bila die sesedap mulut mengata orang lain dengan ayat2 yg boleh mencetuskan pergaduhan? dan x terbitkah rasa malu perempuan tersebut hanya disebbkan lelaki, die sanggup melancarkan peperangan terhadap kaum sejenis nya? - perempuan itu pendek akal.


kaum lelaki pula, kenapa anda boleh berdiam diri disaat ex-kamu memaki hamun gf kamu yg sedia ada? apesal, cinta lama berputik kembali ker? auuwww...romantik gitu. perangai macam orang x sekolah la. - lelaki itu pon pendek akal. (wpon sekolah pandai2. bangang.)


owh yer...hari ni i x makan nasi langsung. bukan sebb diet. sebb i kenyang kot makan maki-makian seorang perempuan hanjeng yg ntah mane munculnyer. hehehhe...


IKA (nama sebenar), suke suki mengata aku bukan2. die pikir mulut die je kot yg boleh dok mengata orang bukan2, kau x dengar sound system aku lagi. aku pikir x nak hilang mood raya je ni....perangai kau mcm lahanat la pompuan. sangat hanjeng punye perangai.


ni statement aku terhadap perlakuan ko siang tadi. kau sematkan dalam jiwa ko nanti smpai ko mati. ( aku tau, jantan tu akan ckp jugak kt ko pasal entri aku ni. pegi mati..aku x takot ngn ko.)
  1. kau ckp aku perampas ex-bf ko.- ayat aku senang jer...kau nak die balik ker? ambik la...tu pon kalo die nak blik kat ko. mtk maaf la...jgn nak tuduh2 org lain perampas kalo ko sendiri buat perangai dengan jantan tu. bodoh.
  2. kau kate teringin nak dngr suare 'bakal madu'??? - aish....gedik nyer. x hingin la aku madu2 ni. ape desperate sangat ke ko mcm dah x de jantan lain ko nak kan?
  3. kau kate aku lupe ke sape IKA, ex-gf ******. -yer aku mmg lupe. n smpai mati pon aku x nak ingat org mcm ko ni. kau anak lord ke smpai aku nak ingt sape ko? aku hafal formula fiziki kimia aku lagi elok kot...hahaha....
  4. kau kate kp aku cikai- oh yer, hp cikai tu la jantan kesayangan ko buat call mak die, akak die, kaum kerabat die. yg kau nak sibuk kenape? kau menyumbang kredit ker? oh yer...hp cikai tu jugak kot die buat phone sex ngn ko. err...mane tau kan...pasni aku nak samak hp tu sebb ko dah pegang. atau suh 3 tan gelek je kot.
  5. kau kate kat aku pegi mampus - kau mampus la sorang2. kan pahala dah bnyak... xyah hidup lame2 de kalo keje nak rosakkan hubungan orang.
ok. tamat part tue.


sedikit pesanan ringkas untuk yg diluar sane.
  1. utk lelaki itu, yer..saye seorang yg tamak kasih sayang. tapi saye x kan rebut ksh sayng tue kalau ade org lain.
  2. utk wanita yg lain..anda bleh berfikir dengan waras kan? x perlu menunjukkan desperate anda terhadap kaum lelaki. memalukan jer.
  3. utk lelaki (umum)...cube belajar untuk menghargai orang yg berada disisi. jgn dah hilang orang tu, baru nak terkapai2 nak carik nak sayng ape la. tamak..biar bertempat.
  4. 4 all...hidup x selalunye indah. bersyukur ape yg ada.

27 November 2009

Nur Kasih, barbeQue.

x penah2 aku betul2 fokus nengok citer nur kasih ni haa...sambil2 makan daging barbeQue dengan kuah black pepper. cosloaw...n friEs. dah mcm makan kat western lak dah. terima kasih lembu2 yg rela dikorbankan. daging2 anda amat manis a.k.a SEDAP. tahun depan leh buat lagi....kalau aku raya kat Klang la. kalau blik pilah, standart buat sup tulang je la sambil tonton tv atau ngadap sawah belakang umah uwan aku. matlamat malam ini, makan sampai kenyang.



:: penimbang berat aku kat umah ni suke benar menghiris perasaan aku. aku rase aku ringan jer...tapi apesal jarum tu asik tunjuk kat angka ** ? tipu la tue... terguris hati I.

event Datin Leyha.

malam ini i ada event makan2 bersama jiran sebelah.

waktu, lpas maghrib.

barbeque ok...

bukan BABI-QUE;

lokasi, belakang rumah i...

ok lah, i nak sambung potong daging.

dlm hati.....'honGeh lak den ha potong daging 5-6 kilo'




:: lpas ni i kene joggong la tiap2 petang. sebelum lemak kat bdan i makin menebal. huhuhu...

26 November 2009

Raya Aidiladha.

esok dah raya aidiladha.
atau lebih dikenali raya korban.


oh yer...,
surau belakang rumah aku bakal korbankan 9 ekor lembu.
lpas ni bleh suruh mak aku masak sup daging / tulang banyak2.
tengok tv smbil hirup2 sup...
hehehhehe....


eh..tapi kan,
apesal aku masih ada di klang?
x balik pilah seperti selalu.
mak aku pon rilek jer mcm x de gaya nak balik kpg.


mak kau kate,
ade org dah duduk / tinggal umah uwan aku.
aku gelak dulu .....
bagi sedapkan hati. (ala2 gumbira.)


ok lah. nak marah kejap.
lahanat betul sape dok umah uwan aku tue.
ni ha cucu cicit die nak blik kpg nak merempat mane?
lagi2 aku yg mmg hati kepala otak aku kt situ jer.


err... yg suke2 bagi org luar dok umah uwan aku tue,
x kan nak suruh aku blik kpg dok ngn mamat2 bujang serumah?
i kan pompuan...pikir pakai otak leh?
segan uuu....lainla sepupu sepapat.

aishhh.
makin nak raya, mulut makin cabul.
x pelah,
bf aku kate, raya haji adlah raya untuk org yg pagi haji.
makne nye, aku x raya lah.
pale hotak die....geliga cam ayam.
aku pon x sesengal mcam tu.


err...


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
SEMOGA ...PENGORBANAN YG DILAKSANAKAN
MEMBERI KESAN YG BAIK.



yg balik kpg, berhati2 di jalan raya.


Assalamualaikum....

blogging pada pukul 2.30 pagi.

adoyai.

radio di blog ini memperdengarkan lagu2 jiwang standart org putus cinta pada pukul 2.30 pagi.

bikin owner bloG turut feeL..............Ling...

feeling mEnguap2....

niTe ~~~



:: aku tau Faid tgh layan blog aku time2 mcm ni. teruskan... hehehehe.....=p

25 November 2009

yiiii haaaaaaaaaaaa!

dah x perlu bersusah payah nak download citer 2012 kat internet.
payah nak mati carik kat internet.
korek smpai lubang CPU pon blom tentu dapat.
tindakan pantas, pegi pasar malam.
sebelum tu, buat loan senyap rm10 dari dompet abah aku.
pegi port jual cd pasaran gelap.
buat muke plg cun kat abg jual cd tue.
dgn tujuan bg kurg ckit harga cd x ori.
not rm10.00 bertukar tangan, baki rm2.00 dipulangkan.
cd 2012 pon kat tangan.
baki rm2.00 - buat beli aiskrim.
dan terus berlenggang pulang ke rumah....
save bajet gua.



:: loan senyap akan dibayar semula setelah dpt biasiswa untuk sem depan.
:: kadar terkini loan senyap adalah sebanyak rm80.00 dari 3 buah bank yg utama, mak, abah n adik den. heheheh...

24 November 2009

mei - jun 2008. ( flashback time... )


EVENT : KURSUS ASAS PERAJURIT MUDA (S) SIRI 4/2008 - REJ 515 AW.
TEMPAT : INSTITUT PERGURUAN TEKNIK, CHERAS, KUALA LUMPUR.


KELAS SENJATA 1

KELAS SENJATA 2

KELAS SENJATA 3



UJIAN PENGENDALIAN SENJATA

MENEMBAK DI KEM SG.BESI

UJIAN KAWAD KAKI.

UJIAN BERTULIS


TTS..AUUWWW...~~~~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
LATIHAN MEDAN
TEMPAT: HULU LANGAT, SELANGOR







.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

MAJLIS PENUTUP KURSUS APM.
DIRASMIKAN OLEH PANGLIMA 12 BGD PADA MASA ITU.

( persembahan kawad kaki selaku 2 pengawal, tts n pt perang)






:: sehh..penat upload gambar.hehehe....=p

aaauuuuwww.........~~~`

blog ini tibe2 under contstruction.
melalui pembaharuan dn perkembangan zaman konon nyer.

percubaan pertama, dari versi ade gaye x berape feminin, terus jadi ladies hbisss..............
kesian my friend....tapi sila carik layout lain jugak ok.
kang kamu jugak terbeluek nengok blog ini bergaya ladies,
tapi entri mcm org hilang akal. hehhehe...

update 1.
percubaan kedua- hampir ke tujuan nyer..
tapi...kiter cube lagi. ok bro??
hahahha..~~~

23 November 2009

cuti 2.


hari ni, tiada ape yg menarik berlaku.

selain daripada makan dengan banyak nyer.
bermain game sehingga laptop hang.
ber'fesbuk' bersama guru2 di sek men tek dahulu.
berchatting dengn rakan2 di alam maya.
berblogging x tentu hala.
makan cheese cake pon sorang2.
sampai mak aku kata aku tamak la...
dalam fikiran aku, sejak bila mak aku layan bende alah tue.
hhmmm....aku nak buat part time.
tapi dengan bersyarat.
yg gaji rm900 keatas / sebulan ade tak??
nak topup duit asb balik la wehhh...............
hahaha....
agak2 ade tak part time mcm tu???

22 November 2009

macam cilake punye orang. ( sessi mencarut ).

tiba2 tergerak nak bukak page ex-bf aku kat myspace. seperti ade hutang yg x berbayar. die la bnyk hutang ngn aku. hehehe... dari segi peningkatan, x de ape pon yg menarik dengan mamat ni. x de perubahan pon. takat amik gambar dengan rambut stlye ala2 budak cina, pastu buat muke2 cam kiut n comel budak tadika, bek x payah... budak tadika pon naik jelek dengan perangai orang besar gaye gitu.

sampai part tu, aku x de rase marah..jeles..atau seangkatan dengannya. org gile pon x kan nyer ade perasaan mcam tue. buang masa dan tenaga.

tapi, ape pasal kau pakai lagi loket tu bro? jgn ckp kau x pakai jadikan rantai. gambar terpampang je loket tu kat leher ko. giler ker? aku ingat bile dah putus, dengan senang hati kau let go je sume hal. aisssh.......x kan ade hati lagi kot? jilat ludah sendiri ke bro... buat malu jer.

yer..aku marah sangat sampai part aku nmpak ko pakai lagi loket tue. sebb ape yer?? jgn mimpi kalo aku nak cakap aku sayang ko lagi..ade perasan lagi. aissshhhhhhhhh !! kene samak jiwa aku kalo macam tu. aku marah sebab loket tu ade name aku. name aku ngn ko lak tue. aku benci nak berkait2 dengan bende2 lpas ni. aku pon x nak ko ingat kat aku lagi der.

kau x rase terlalu malu ker bro?? dulu kemain mengata aku bukan2... kate pmpuan masuk askar suke main dengn laki la...x lemah lembut la..x sopan santun la..etc....tapi smpai skng pakai loket ade name aku. x malu ke bro ???


TAIKKKK luuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!


perangai cam lahanat punya orang. kau perfect ker?? hari tu, siap nak ugut2 lagi nak jumpe cik abang aku yg ada skrg ni. yerrrkkss............x tebal muke ker?? menci lorr org seperti ini.. SELFISH !


ooowwwh....kalau kau bace blog aku, semoga buang je loket tue. kalau kau pos laju kat aku pon, aku suruh 3 tan gelek jer. x yah la tergedik2 nak ade kaitan lagi dengan mase2 silam. jadikan pengajaran sudah. nsib x bute mata aku tgok pic ko yg mcam G** tue.



:: korg leh bayang tak lelaki pakai rantai yg ade loket LOVE??? aisshh.........x segan ker kt org sekeliling ?

Dulu dan Kini.

hari ni satu hari mengadap laptop melayan internet. tu pon petang stop kejap tgok tv cerita dongeng anak bertanduk. cerita ntah hape2. budak tadika pon tau citer menipu. huhu...

kat facebook plak, mber aku shaolin bgthu yg mber kitorang 1 batch SPM dulu kat skolah teknik ade kat 1 RAMD. memakai pgkat Leftenan. sape tak terkejut....umur kami sebaya, 20 tahun.. sedang kawan beliau bertungkus lumus kat UPNM 3-4 tahun nak dapatkan Kapten, n selebihnya memasuki PALAPES, die dah pakai 2nd Liuetenent. mantap. ade di fb terpampang pic die semasa mess night. rezeki dia sehingga dapat naik secepat itu kan? yer..tu la produk SMT Tuanku Jaafar..hehehe...

tapi, satu hal yg amat aku perasan tntang mber2 sekolah aku. majoriti yg dulu pegang title kaki kawad sekolah, tetap berkawad sehingga kini... masuk askar tetap..UPNM..PALAPES...and anggota SUKARELA bukan pegawai ( wataniah ). sume stok2 pegawai tentera x kira pegawai tetap atau sukerela. aku? masuk jugak wataniah...tapi bukan pegawai. aku bermula sebagai anggota bawahan. tapi, bermula dari bawah pon bagus jugak kan? macam2 ilmu dapat...huhu....

saya, 6191*** pbt siti zaleha bte abdul rahman
siap untuk menerima arahan tuan !


hahahha.....=p

Counter strike.

cuti2 pon mane bleh tinggalkan latihan menembak styer aug.
hari2 buat latihan kat game counter strike @ condition zero.
semakin hari, semakin maju....heheheh...=p



21 November 2009

cuti 1.

petang tadi suasana best je kat umah gua. angin sepoi2 bahasa...dingin jer diri gua rasa. petang2 sabtu macam ni kalau gua x sibuk dengan counter strike gua, gua layan cerita hindustan kalau ade hero2 hensem. kalau ade yg hensem jer la. habis cerita kat tv3, gua ingat nak g jogging. dengan tujuan utama nak turunkan berat badan gua. mgkin itu la aktiviti plg kencang yg gua leh buat time cuti. tapi mata gua petang ni sayup jer....terkena angin dingin kot tadi. gua tengok kat luar, awan hitam tengah dok menari2 kat langit. hmmm....dengan berat hati gua amik keputusan. Esok2 jer la gua stat joging... best lagi kot tidow sambil dengar hujan lebat turun dan suasana sejuk...mcam dok kat US time ade salji. heheheh...


:: mak gua kate elok gua tidow petang2, dari memekak-mekak main game. hahahah....=p

kurang pandai.

kalo ade hp tapi stok nak off2, bek x payah pakai hp.

perangai macam budak skolah kat harvard.

bijak nan mampus.

20 November 2009

Gerak Khas.

benci plak aku tgok siri gerak khas mggu ni.
ntah pape.
best lagi gerak khas versi ac mizal ngn abby dolu2.

Konfius.


member2 aku selalu keliru dengan aku. slalu bab2 asal usul aku. disini kene dijelaskan, kampung aku dan asal aku adlh dari kuala pilah, n9. sebb aku lahir kat hospital kuala pilah, n9. tapi kenapa aku ckap aku tggal kat Klang? sebb umah family aku kat klang....kat pilah umah uwan aku.


walaupun tggal kat klang, tapi slalu je balik
pilah...tu jer la kpg 1 yg ada. mak ayah aku due2 asal situ....raye x perlu gaduh2 nak blik kpg mane dulu. heheheh....tapi hati aku mostly kat kpg aku walaupun tggal kt klang dari kecik. i can speak nogori fluently u know...hehehe...kat kpg aman damai..tiada pencemaran...and ada kenangan yg paling istimewa dengan arwah uwan aku...huhu...=p

my uwan.


owh, saye yg berbaju kuning tue ! heheheh...

bila balik rumah....

bestnyer bila balik umah....
  1. dapat makan sedap2. mak gua masak memang sedap. masak 1 jam, tapi kalo nak habiskan x sampai 10 minit pon.
  2. line internet gua kat rumah laju macam cahaya. pakai pakej streamyx la beb...murah jer. hehehe...
  3. dapat tidow best2...owh i miss my room! walaupun x se privacy mane kalo asik luqman kuar masuk bilik gua ajak main game kat lptop gua, tapi kalo tidow pkul 2 lpas zohor, pkul 6 baru gua bangun blik.
  4. gua basuh baju kali ni pakai mesin yg x payah masuk duit syiling rm3.00. free jer...auto lagi mesin basuh umah gua.. trapi gua rajin masuk baju dlm mesin n tekan suis jer, nak menyidai tetap malas...dugaan mals tu kuat sangat.
  5. gua x perlu pakai duit bile dah dok umah...gedik2 ckit kat bapak gua, dpt la rm10. kat mak gua konfon x dapat. die cas hutang beb...dah mcam PTPTN dah kat umah tu.
  6. gua bleh tibai gak topap celcom bapak gua masuk dlm no celcom gua. die x tahu punyer..hehehe... kao tahu pon, senyum je la...=p
  7. sebb gua tggal dengn Luqman je cuti ni, ade can gua buli2 die. masukkan die dalam bilik gua yg gelap n tutup pintu. x perlu kunci sebb die x sampai pon nak bukak. gua kira smpai 3..yg ke 4, die dah menjerit mcm nak kene sunat...hahahaha...=p
  8. dan yg paling penting, gua dah x perlu mengadap buku belajar sebulan setengah ni. heaven giler babeng...gua cume perlu study taktik2 peperangan utk persediaan sape yg gedik nak isytihar perang dengan gua.


tapi, disaat gua publish ini entri, gua dah ade kat rumah. baru bgun tidur. tu pon sebb mak gua menjerit kat gua kate si Luqman dah campak jam tangan gua kat dinding kasi pecah berderai. gua kate kat mak gua biarkan jer, malas nak amik port sebb jam mUrah. tak dan 5 minit gua ckp camtu, pipi belah kanan gua dah kene sepak dengan budak kecik tue. haram jadah btul. xpe, lu tggu gua cas tenaga gua dulu k...esok kiter bukak gelanggang k !

18 November 2009

Luqman budak baik.

video

ini budak....macam2 perangai ada ! ahahahah....=p

akan merindui mereka sepnjng cuti ni..hehhe..=p

cuti sebulan lebih kang, mane ade nak kuar2 ngn mber... dok menjalar kat umah je ade la. heheh...=p


pertama, akan rindu beliau. hik3...=p


kedua, akan rindu my sis juge...kak wani...


oh yer..beliau juge merangkap reporter bab2 elaun watan aku masuk. hehehe...


keempat, akan rindu juge dkat kawan giler aku ni. fahmy.
err...die bukan keje kt zoo tau. hik3..=p


dan juga yg kelima, abg syed i..si angkasawan. hak3..=p
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tapi....mane bleh lupe yg lain. ( kes x leh interframe gmbar mereka...=p)

izham, rafik, firdaus...bosan2 dtg la rumah aku raye haji ni.

cik n QM, hutang blnjer makan jgn lupe bayar. sem dpn saye tuntut.

abg daues i......( sebut dawes ).. sem dpn je la nak ajak aku dating.

ok lah, tue jer..x de idea sebenarnye nak tulis ape.

tata.titi.tutu.


:: bnyk2 orang, geng2 army jgak yg mendapat nama. hik3.. peace ! =p

17 November 2009

anak sape la niE...=p






:: adA gaYa supErmoDeL speck mata interbational tak? hehehe...=p

Esok ade lagi 1 paper, hari ni gua leh berpoya2 kat Times Square.

perghh.....mantap kan tajuk entri gua hari ni? lagak seperti orang mendapat staright 21A1 dalam SPM yg lepas. hehehe....

bukan nak bangga pon..tapi esok paper PJK je pon. gua dah malas nak amik port pasal exam. paper pertanian pagi tadi pon gua dah goreng jadik nasik goreng cili api. sedap tak sedap, semester depan baru gua dapat tau.

clasmate gua punye idea mmg brilliant. pegi karaoke tue ha nak 3 jam kat times square. ni la 1st time gua karaoke giler punye lame n bersame2 anak dara- anak dara RBT 3. x mahal mane pown...hari ni ladies free. keh3...

3 jam melalak dlm bilik tue, gue pikir2 bleh tahan gak gua nyanyi. nak2 lagu seiring sejalan. gua ingat kalo ajai n nurul dengar, konfom menangis mintak gua jadik sifu diorang suh ajar nyanyi. lu org bleh tnye kat classmate gua gaye gua nyanyi...gaya ala2 pengganti siti nurhaliza. name pon dekat2 dah...siti zaleha. hehehe.... tapi gua menyanyi gaya tenang jer. ibarat sniper nak menarik picu senjata. x kan nak gaya sedih matai laki kot...hangin satu badan la abg i..heheh...

oh yer, zalikha mber gua lagi sorang lagi bergaya n mantap kalo bab2 nyanyi ni. nak2 lagu orang putus cinta. lagak gaya ibarat baru lpas putus cinta dgn anak raja gopal. sedangkan beliau blom ade lagi pengalaman putus cinta.
err...sape2 berminat dengn beliau, bleh la contact gua. beliau
SINGLE lagi. hehehe...
makhluk
WAN SHAHILLA NURAQILLA pon SINGLE lagi..
so, sape nak adjust beliau bleh la berhubung terus dengan beliau
disini.
tapi bdak kecik lagi 2 orang tue, gua x brani promote la...hak orang...hak3...=p

pkul 5 geng2 ni kuar setelah melepaskan tension, atas idea zalikha hajat beliau nak main boling. gua mmg suke hati bersetuju sebb dah lame x main. lagi satu gua suke hati betul, sebb gua mcam ade can nak menang jer...hak3...=p
gua menang la bai...walaupun kurang 2 markah nak 100, gua tetap menang. hehehhe... zalikha, lu jgn kecik hati same gua ea.

x sampai rm50 pon duit gua habis hari ni...gua balik2 dalam keadaan kekenyangan, dah terlentang atas katil smbil melayan blog. kejap lagi gua lelap la ni...hehehe...hati gumbira! =p

:: apehal aku tibe2 tergedik benar bli speck mate rm15.00 tue? ntah bile2 gua nak pakai la tu...

15 November 2009

yesterday & today.

penat aku ulang alik naik tgkat 2 pindah barang kat kereta ayah aku. terang2 dah nmpak fitness aku menurun. cuti kang jogging la ye x?? hehehe... tapi my mum mmg best, baru aku terasa cam dah kurus skit naik turun tangga, die bagi plak bekal nasi lauk ayam goreng kat aku. x sia2 tenaga habis...hehehe...

tggal lagi seminggu je kat hostel. then j
umaat mggu depan terus blik rumah untuk cuti sem smpai bulan 1 tahun depan. bosan cuti lame2 ni...x de geng nak bertumbuk kat umah. adik sorng spm, sorg kat IKM plak...tgah2 bulan 12 baru balik umah. dah balik umah konfom x kuar berpoya2 punyer. jadik baby sitter la plak jage si Luqman tue. kalau si kecik tu budak plg baik x pe...tapi pling begik. aktif ya amat. so jgn la tertipu dengn muke baik nye tu....hehehhe....

saye...Luqman ! ( muke baik...hehehe...)

bagus luqman...dok tibai anak org plak...hehehe...


final plak rabu depan baru hbis. paper pertanian.malam karang la stat study.... time2 ni layan muvie dulu...bosan.bosan
...blaja pon ade lagi 3 tahun. ape ke lame benar la hai...

meja belajar selalu nya berkeadaan begini..kemas kan?

tapi akan jadi begini time buat assgment n exam. hehehe...

pemandangan yg pling saye suke tgok..my board.
tapi suke lagi tgok gmbar time rekrut..hehehe...



semalam kuar ngn my bro. dengn penampilan baru beliau, aku bleh gelak2 x brhenti2. kenape beliau botakkan rmbut? aku tanya...nak pegi kursus ker? dengan spek rayban nyer... alahai.. selamber beliau jawab, azam baru kata nya.... xpe la...aku sokong jer, asalkan beliau menjadi lagi positif n lbih baik. amin.

aishhh...ape da aku merapik ni. layan muvie lagi besh. daaa~~~ =p


::oh..lupe plak. aku jumpe pengacara roslan shah kat jusco maluri semalam. dok kat kedai emas. aku tau die nak buat pe..hak3... peace!

14 November 2009

fed up.

sialan. x dan aku nak weekend dengan senang hati, mesti x de air lagi. aku dah jadikan bilik pentri bilik air aku yg kedua. pedulik hape aku. x de aku nak mencipta atau buang tenaga semata angakt air dalam baldi. bukan public area pown tmpat tue....pedulik la hai..

13 November 2009

Mantap betul ahli2 facebook ni.

sampai kan aku x boleh nak mengata bukan2 la kat facebok dah.
bersepah plak profile pensyarah maktab aku kat facebook ha.
nak join internet pon, men la friendster ke...mspace ke...
adoyai...bikin kantoi saja.

SMS menyayat hati.

hilang selera aku bace SMS Cik Puan Besar aku tadi.

kenyang makan warning je la hari ni.





:: akak x buat la mak oii...............=p





Lagu cintan.

bosan2 ni bleh plak terbukak lagu new boys

sejarah mungkin berulang & meraung.

mcam dah x de lagu lain je dlm hp adik aku ni.

apedaa...

jiwang 24 karat sungguh.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tapi best gak lagu Screen ni-

BILA CINTA DI DUSTA.

aku bagi Wan, merangkap ex aku dengar time die mintak couple 5 bulan lepas.

n bgtahu berita gembira.

yg aku ade kawan baru.

langsung x contact lagi dah smpai skang.

padan muke ko. main2 lagi ngan aku.

penangan lagu cintan.

hehehehe...~~~




:: jgn ingt aku x reti cantas balik sape yg main2 ngn aku...heheheh...=p

17 tahun.

1995 - Tadika Kemas Taman Cempaka Sari.

1996 / 2001 - SK Taman Klang Utama, Klang, Selangor

2002 / 2004 - SMK Telok Panglima Garang, Kuala Langat, Selangor. ( subjek tambahan - bahasa arab)

2005 / 2006 - SMT Tuanku Jafaar, Seremban, NS. ( pengajian kejuruteraan awam )

2007 - Kolej Matrikulasi Perak. ( sains fizikal - 2 minggu jer..hehehe..)

2009 / 2012 - Institut Pendidikan Guru Malaysia, Kampus Pendidikan Teknik, KL. ( course reka bentuk and teknologi )

2012 / .......... - ????? ( aku nak smbung lagi smpai hbis pHd )


::lame nak mampus blaja ni rupe nye....tapi eloklah aku x bergantung kat PTPTN. tibai jer mane2 biasiswa yg ade. heheheh....=p

12 November 2009

rasa hari ini.

tahap confident aku 50-50 jer pon tadi jawab exam kajian kurikulum.
tak semantap 1st paper hari tue..
aku dah malas nak membaca...
n stat 20hb aku dah cuti...
smpai bulan 1 tahun depan.
cuti dari belajar...
cuti dari dating..hak3..=p

mood- malas belajar.

exam petang ni pukul 2.30 ptg.
10.30 pagi - masih rilek2 main facebook.
bijak...bijak....

bahasa itu indah.

bi - go to dead lah.

bm - pegi la mampus.

arabic - ????

10 November 2009

Teksi.

tahun depan nak kene ade transport sendiri gak.
walaupun basikal.
semput aku berjalan dari tesco carik teksi kat jalan besar.
teksi haram x masuk time2 aku nak balik.
oh yer...kalau smpai tahun dpan hari2 ade roadblock kat simpang msuk tesco,
hari2 aku pegi tesco.
bleh ngadap muke abg hensem lagi.
ha3...=p


:: abah aku x bace blog2 ni de...bleh aku tulis macam2. hik3...=)

exam ( EDU 3103 - MURID DAN ALAM BELAJAR )

i like it..ahakz2... hahhaha...
hati sangat gumbira bai...
baru jer habis 1st paper utk final ni.
alhamdulillah dpt jawab...lagi gembira.
exam stat 8.30.
dpt soalan terus wat spotcheck soklan.
mane tau...kuar ke ape yg aku bace smlam smpai 4.30 pagi.
mule2 bukak soalan....senyum lebar telinga gajah.
lama smpai part esei....hilang seri muka sebb senyuman dah kemuncup balik.
hahhaha...=p
8.55 dah hbis jawap objektif n struktur.
rehatkan tangan 5 minit.
9.00 - 11.00 jawab esei pnjang lebar sejadah.
struktur hilang 3 markah free...sebb x tau jawab langsung.
sumpah ! sebb aku x bace part tue....abaikan jer la jawab nye.
nak goreng jwpn pon x logik jugk idea yg ada.
soklan objektif...tembak 20 butir peluru...
hampir semua tepat. power kan??
struktur...goreng2 skit jawapan ikot logok akal....
esei??? kene pandai menipu dlm buat karangan subjek education
buat soalan esei smbil menguap2 dan bersila atas kerusi...
boleh tahan pnjang...
tapi jgn tnye la cramp ke x tangan tu kalo menulis.
kesimpulannya...
exam tadi mmg mantap.( sebb aku bace buku...)
hahhah.....=p

08 November 2009

dah den kato dah......


den dah kato dah..
pialo malaysio konfom team den pogang tahun ni.

dah namo pon den yg manager ei,
konfom la monang...hehehe..

kesian bonar la den nengok kan kekasoh hati den tue ha...

c zaquan adha tue ha..
4 kali kono usung keluar padang...
umak ai....kalau den jadik refree,
den dah bagi red card dokek player kelate tue..

biar samo kalor dongn baju ei...

tapi caya la buah hati den tue,
main ado gayo mcam beckham...

lopeh ni den datang bawak bungo yo lawat ekau..

totap dihati den la hai...hahahah...
3-1 gol ei... nogori den memg power...
borkat nasihat den la tu ha..

baco bismillah dulu sblom tondang bola.

buek kelantan,

yg ponting kukuhkan la pertahanan team ekau org tue...
semedang ei bolos bola dari team den ni ha.

den ngok muko pmngku sultan ekau org tu,
sodih yo muko ei...

x lupo penyokong kelantan,
buek2 la perangai serupo org skit...
yg poei bakar kerusi tue buek apo...
semedang ei x pueh hati.

tapi x po....tahun dopan cubo laei yo..

cuba jayo, semoga berjayo.


buek nogori 9, nogori beradat...

make sure tahun dopan pialo tu kito pogang laei..

jgn dibagi kek yg lain...
rugi yo..
bonus ???

kau org mintak kat KJ la bai...

hahahhaah.....=p

07 November 2009

Hoben Jang Hoben !!!

Dari sawah turun padang
Kini kau dah pandai nondang
Kali ini mesti monang
Bukan susah cukup sonang

Hoben jang hoben
hoben jang hoben
hoben jang hoben
hoben jang hoben

1 - 0 kocik bonar
4-1 sonyum lebar
Kalau boleh 7 - 0,
Biar dio balik tolopong, tolopong-lopong

Hoben jang hoben
hoben jang hoben
hoben jang hoben
hoben jang hoben

Yam Tuan sokong kito
Montoghi Bosar sokong kito
Undang luak sokong kito
Jangan buek malu muko

Hoben jang hoben
hoben jang hoben
hoben jang hoben
hoben jang hoben

Sumbek gol banyak-banyak
Bia sampai jaring kuyak
Main mesti hati-hati
Jangan masuk gol sendighi..sendighi

Hoben jang hoben
hoben jang hoben
hoben jang hoben
hoben jang hoben

:: cayo la jang...jgn lupo baco bismillah sebolom tondang bola ! hahaha....=p

LOTUS EVORA 2.

eh...lupe lak...
about my future car, LOTUS EVORA....
ciri2 keselamatan yg tinggi itu penting.
walaupun bawak ngajar ke sekolah, bukan shja kalis peluru, malah kalis api.
biaso la....budak2 skolah skrang stok bakar2 kete cikgu jer kalo bengang...huhhuhu...
agak2 ade duit lobih sikt, tmbah ckit aksesori ala2 kete knight rider tu ha..
ala..yg ado suaro tue ha... baru true ckit kete idaman.
bagi skit jntung ckit budak2 skolah yg ado hati nak barai keto den tue ha...
semoga menjadi impian den tue ha...
cikgu mantap dan bergaya! aminnn.....
hehehehe...ciawww~~



:: korg agak2 la kan, bersemangat tak nogori den lawan bola sok kalau den bawak keto tu lotak kek topi padang???

05 November 2009

LOTUS EVORA

hidup i skrang kene berjimat cermat. duit asb kene topup balik 1 ribun. makan pon nasi ekonomi jer. pastu mkn nasi sehari sekali sudeh... wayang2 ke karaoke ker, sumer x perlu lagi dah. hiburan kosng jer tu.. i nak kene simpan duit. untuk masa depan i jugak kan.. i jadik cikgu nanti nak gi skolah buleh bawak LOTUS EVORA. baru power dimata anak murid...mantap gituuu....keh3...=p



04 November 2009

dari hati ke hati...chewaaah...!


if u lovE somebody, let them go...

if they return , they were always yours...
if they don'... they never were...


:: auchhh...giler btol, sehari post entri smpai 5-6 kali. hahaha...

i like....heheheh...=p

mau tengOk ini muVie tom0rrow...hehehe...=p











Emosi.

teka ape emosi aku hari ni.
hehehe....

Pantun banyak kerat buat bf ku. ( darurat bersama beliau )

awal2 berkawan aku dah sound tepat2,
aku bukan stok pompuan melayu terakhir
wpon dari gmbar ko bleh tgok muke ayu semcam je.

dari luar aku nampak je steady,
tapi dalam hati aku ko x tau.
mengenangkan hati ni x kuat nak hadap sana hadap sini,
kadang2 hepi..kadang2 pilu...

Sebab aku sayang kau la, aku x ikot cakap kau yang bukan2.
karang hancur hidup masa depan kang, kot kiter jugak yg meraban.

sebab aku sayang kat kau la, aku kene garang2 manje.
kalau tak kang, mule ko buat bende bukan2 yg bleh bagi bad effect.

kiter same2 x sesempurna mana,
tapi kita sama2 nak improve diri kita kan.
supaya hubungan kita dpt kekal lama,
mmm....boleh kan?



:: semoga dapat yg terbaik untuk diri kamu. =(
:: aish...jgn lah menduga lagi iman diri ini.....

03 November 2009

Emak aku mmg rock.

kecik2 dulu aku sangat la nakal. walaupun sorang jer pompuan dala adik beradik aku, perangai tetap mcam jantan. kalo stok kene libas dengan hanger baju yg dah ikat jadik double, no hal la...skali kene libas, hanger plak yg patah. tu yang mak aku fed up tu nak tibai aku pkai hanger baju. habis patah kat blakang badan aku jer...x sempat nak temurun dkt badaN adik aku. walaupun blakang badan sakit berbirat cam cilaka, aku tetap x nangis kalo mak aku yg tibai. dah lame2 baru berair air mata...kuat la konon nyer. hehehe...

satu petang sebelum pegi skolah agama, time tu darjah 4 atau 5 x silap aku. sessi petang. walaupun nak pegi skolah agama time, tapi kesopanan aku agak kureng. time rehat waktu tue, aku beratur nak beli keropok lekor. tapi kalo line panjang mcam dah divider jalan dari tanjung ipoh ke seri menanti, apa kesss.....silap2 smpai turn aku keropok lekor pon dah habis. kejam tue. aku potong line budak kelas aku nk beli keropok lekor. die tolak aku. aku tolak die balik. cume beza nya...die lemah lembut punyer budak, aku time tu plak x de adab punyer orang. aku tolak budak tu lawa jer die landing terduduk kat lantai kantin yg haram kotor x leh blah. yelah...time skolah rendah mane blaja lagi nak lemah lembut ala2 perempuan melayu terakhir. mampus aku buat x tau ape jadik ngn budak tue. masuk kelas pon dengan muka x bersalah.

pkul 6.30 smpai umah dari skolah agama. mak aku dah tggu dpn pagar. senyum lebarrr siot... x penah2 aku tgok mak aku tggu kat pagar. time2 mcam ni kt dapur masak mkn malam. tak dan jejak kaki dalam melepasi pagar umah....


zaaaappppppppppp!!!!!!!!!!!!


auishhh.....serius aku mggelupur menngis kuat2 kat situ gak. giler babi punyer lain pedih blakang aku kene sesah. aku tgok kat tangn mak aku die bukan pegang hanger baju, tapi bende cam kayu halus and panjang jer. ade tage harga n cop kedai KINTA. harga rm0.40.



'' ha...ko rase la rotan baru mak ni. bagi kau sedar skit. yg kau pegi tolak anak org smpai jatuh terduduk pehal?? blablablablablablabla..........''



mak aku dah stat bebel. aku dah nangis kuat smpai jiran seblah kuar tengok ape jadik. malam tue, smbil buat homework bahasa melayu dgn bapak aku,aku tulis kat buku karangan aku pasal kebakaran kedai...ending dia begini...



'' apek kedai KINTA sangat jahat kerana dia menjual rotan pada ibu saya. sebab itu lah kedai dia musnah dibakar api malam tadi. ''



bapak aku gelak giler babeng bile die check karangan aku time tue. shit.

02 November 2009

Sejak akhir2 ini, aktiviti gua padat macm nak jadik YB.

tengahari semalam aku pau duit adik aku rm10.
sempena lawatan aku ke asrama beliau.
mak aku kate hp die merangkap hp cap ayam aku kene rampas.
aku kate padan muke.
tapi aku ditugaskan plak untuk jumpe warden die.
konon2 nak tuntut la barang rampasan.
haram warden ko x nak turun dik oii....
then, pegi TS tengok wayang cerite Jennifer's body.
sebelum balik, makan kfc dulu.
balik makan lagi. makan kek bufday dayang.
pastu lepak2 bace komik conan, terlelap.
sampai pkul 11, cik abg aku call pedajal orang.
pastu dah x leh nak lelap, terus ngadap facebook.
sampai pkul 2.30 pagi...perut aku dah stat lapar balik.
turun bilik zalikha amik megi kari 2 peket.
masak kat bilik wan shahilla, melantak samapai kenyang.
borak2 gossip2 kejap pasal hal dunia.
pkul 4 pagi baru aku tidor...
kelas pagi ni aku pegi pkul 9.45...wpon stat 8.30 pgi.
x ketinggalan, sessi bertikam lidah didalam kelas.
kali ni antara aku dgn ketua kelas.
pegilah mampus nak touching2....org lain pon stress jugak.
mcam la aku x penah kene dulu time aku jadik penolong.
dah nasib masuk degree ni perangai masing2 mcam hantu siamang,
ape nak buat...
pedulik la mulut aku laser ke kurang ajar ke. mcam x tau plak....
to that person ( not my class monitor ), kau pon x perfect...
cume org x brani nak ckp depan2 jer... x yah lebih2 sibuk...
Buat Encik Suhaimy, pensyarah aku yg tegas n skema,
selamat mengerjakan haji...
doakan kami ni yg x habis blaja lagi 4 bab subjek anda itu supa dapt A+++
buat diri ku...
selamat mengerjakan duit ASB yg dah tggal seciput...
itu ini nak dibayar....
bankurap gua!


:: bile lar gaji wataniah aku nak msuk ni....nak topuo ASB balik ni bai....................................

Darurat tak rasmi.

cerite pasal air lagi. kali ni betul2 menduga kesabaran aku. iman jgn cerita la...dah la senipis kulit bawang. jumaat lpas, aku balik dari tgok pertandingn kemahiran pkul 9.30 mlm. makan siap2 dulu dengan bapak aku sebb makan dgn die, die bayarkan. makan kat kedai mamak, mcam2 aku sumbat dlm mulut. kesudahannya, smpai kat dpan bilik dah memulas. cepat betul makanan2 tersebut bertindak blas dlm perut aku. tapi mmg shit bile pegi toilet x de langsung. pili air pon dah nak tercabut budak2 ni pulas 360 drjah. pegi toilet surau, kene amik air kat kolah plak. aku nengok kolah surau tu pon, memikirkan darurat memulaS plak yg tibe2 melanda...tibai jer. dan2 kat surau aku buat dosa tibai baldi n gayung ntah sape2.

sabtu. bgun pagi2 dah mencarut x tentu pasal kat toilet. kot ye pon nak potong ke ape paip pecah ker...bagi la notis kot ye pon. sebagai persediaan menghadapi darurat. ni tak....air kat surau pon naik kering budak2 ni buat mandi. selalu kalo siang x de air, mlm dah ade...ni kering kontang plak dah toilet aku tgok. pagi tue, family day blok asrama aku kat tasik permaisuri, aku gosok gigi n cuci muka jer. buang masa aku mandi dgn penat2 angkut air, tapi pastu konfom explorace yg aku masuk wakil aras 2 akan membuatkan aku lenjun dengn peluh akibat berlari2 2-3 pusing tasik tu dari checkpoint ke checkpoint. habis explrorace, aku terus balik sebb nak kuar dgn family aku makan free, penat aku berlari dari tasik ke maktb, pastu angkat air lagi 2 baldi sebb aku sakit perut plak. hampeh betulll....aku agak dah habis tenaga aku kat berlari n angkut air jer.

sabtu tu gak, aku pegi tgok final prtandingan kemahiran bahagian automotif. aish...konfom2 nk tgok abg IJED punyer...hehehhe... sekali aku smpai, hambek ko...supporter die 1 bas tentera darat dari Port Dickson. auuuwww......lupe habis aku kat masalah ketiadaan air yg melampau kat hostel. lupe jgak la aku kt abg aku smpai die kol 3-4 kali aku x angkat2. adik aku kata aku lupe daratan punye orang. hahahaa....=p

balik ayah aku antar pkul 3.30. tidow2 jap...pkul 5.30 bgun balik. giler bosan dengn air x de...mber2 kuar dating. makanan pon x de...tv rosak... weekend cam siot. siap2 pegi jusco...lebur je la duit kat situ beli tshirt baru kaler merah, durian...mcd...n buku cross word puzzle. balik2, terus singgah toilet surau. buat tebal muke aku jer masuk surau pakai suar jean. nasib bek x fitt tshirt aku pakai. abg2 yg pakai ketayap pandang jer aku amik air dari kolah. pedulik hape aku...( tapi malu gak sebenarnye....)
uiisssh....weekend ku darurat.~~

:: nanti aku nak kumpul duit banyak2, aku nak beli LOTUS EZORA. hehehehe....ala2 dok amerika gitu. hikhikhik..~~

Lapar.

aku dah terlelap tadi pukul 8 lbih. syiok yer tidow dengn didiringi hujan renyai2. x perlu mimpi ape2 asalkan tidur ku x diganggu. tibe2, terasa vibrate hp kat bawah badan aku..mmg aku silent kan hp mlm ni...fed up lar dah 3 mlm tidor, asik org call meraban bukan2 jer. vibrate lame semacam, means ade call masuk la tue. direct aku jawab call tanpa bukak mata, sebb cakap pkai mulut..bukan pakai mata.

' yang, buat pe? tidor lagi ke? '

' nape nyer? '

' jom kuar makan....'

' x duty ker? '

' ala...duty blik 12.30 kang. mkn kt sg besi jer..'

' ok jom...lapar..'


* ending call.

dengn malasnya, gagahkan diri jugak bgun untk makan free. sememangnya perut mmg tgh lapar pon. last makan pon pkul 5 ptg tadi. mata aku terus tgok jam kat hp. terus text msg kat kat mamat yg bakal kene lempang esok ni.


' ngok btol la..! x reti tgok jam ker?? '

' hahaha....padan muke. syg ayg...=p '

' x yah kuar dating sok. nite'

' adusss ! '


:: limit hostel aku smpai pkul 11 jer. pkul 10.45 call aku ajak mkn ape kess?? jgn bermain2 bab makan dgn aku...kebajikan perut aku harus dijaga jugak.

01 November 2009

Go Go Negeri Sembilan !!!!!!

All the kelantannis....better u all stand by this 7th nov...
lu orang bleh tgok kekuatan team n9 selaku gua sebagai menager...
lu orang jngn main2 dgn team gua....
gua punyer team dah siap2 buat solat hajat sejak sebulan lpas..
siap2 jumpe tok dukun seri menanti bagi team gua power tahap gaban...
kasi hembus2 padang bola tu nanti bgi semngat skit kat team gua...
kekasih gua zaquan adha, lu main betul2 k...
kalo lu main cam haram jadah, kiter clash!
lu bleh keluar padang...supaya senang gua masukkan KAKA ganti tmpat lu.
dup dap dup dap jantung gua tggu final ni....
hehehe.....=p

:: dawes, kalo team aku kalah malam final tue, ko jgn mimpi nak kuar ngn aku lagi. ok!

adik tersayang 2.

jumaat lepas, perkiraan aku untuk ke times square agak gagal apabila ayahanda ksayangn call ajak pegi tgok pertandingn kemahiran malaysia peringkt kebangsaan kat akademi binaan malaysia wilayag tengah . bagi support skit kat adik aku. die masuk wakil IKM untuk bahagian penyelenggaraan komputer. ape yg die selenggara n godam2 kat kmputer pon aku x tau...sekali pakai 4 kmputer serentak dlm prtandingan tue..mmg terer la lu bro! n kau pon tetap steady...wpon aku tau ko bengang giler babi ngn budak CIAST. hehehhe...

tentang pertandingan tersebut, akan ku cerita dlm entri akan datang. seriously.....mmg best! nak2 ade abg hensem dari IJED kpg sawah, port dickson...hehhehe...

:: bodoh giler air x de dari pagi tadi smpai ke malam. terpaksa aku meredah surau amik air kolah.