29 December 2009

wanita idaman lelaki...( entri motivasi )



1.SIKAP KEIBUAN
Banyak lelaki yg terpikat pd wanita yg bersikap keibuan,lembut , mengambil berat dan penuh kasih sayang.Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress,cemas, gelisah dan senang.

2 . KEANAK-ANAKKAN
Dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakkan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki.Mereka terasa terhibur dengan keletah anda, tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg melampau dan menyakitkan hati.Tetapi sikap keanakan yang menyenangkan. Misalny­a kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki,wanita ceria membuat lelaki lebih ghairah.

3 . PENUH PENGERTIAN
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya.Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yg tepat utk berbincang masalah dan sebagainya.

4 . MENGHARGAI
Wanita yg menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki.Berbeza dgn wanita yg suka di perlakukan dgn lembut,lelaki suka dihargai ,dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Pengharg­aan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

5 . MENJAGA PENAMPILAN
Lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga penampilan agar sentiasa kelihatan cantik,bersih, kemas dan menarik.Penampilan yg baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya.

6 . PANDAI BERBICARA
Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual.Walau walau topik perbualan yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran wanita,wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yg pasif,tetapi dapat memberi respon dan pendapat yg baik,serta mengalihkan topik yg agak serius
kepada perbualan yg lebih menarik.

7 . PANDAI BERGAUL DAN MENYESUAIKAN DIRI
Wanita yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih dimata lelaki.Wanita tersebut tahu menghadapi org yg lebih tua dan cara berhadapan dgn orang yg lebih muda.Apabila berhadapan dgn suasan yg baru,wanita tersebut tidak gentar,malah cepat menyesuaikan diri.Dia mudah diajak kemana saja dan tidak kekok
samada di bandar atau di kampung.

8 . MENGHORMATI DIRI SENDIRI
Lelaki suka wanita yg menghargai dirinya sendiri sebagai seorang wanita,bersikap sopan dan mempunyai etika.Wanita yg menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya.

9 . SIMPATI DAN PRIHATIN
Lelaki suka wanita yg murah hati,mengambil berat,simpati pada nasib yg susah.Sayang pada kanak2 dan tidak memilih bulu.Kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yng mulia.Ada kecantikan dalaman pada dirinya yg memancar keluar dengan indah dan mempesona.




:: saya ade ciri2 seperti diatas x? kih3....=p

sebb2 aku malas nak blik maktab.

bloody hell !!! bulan 12 dah nak hbis pon. akaun bank due2 kosong. duit yg patut masuk buln 12 ni, x jugak2 masuk. bnyak main betul la sape yg uruskan bab2 duit ni...next sem x smpai lagi seminggu. konfom wajib buat loan punyer dgn parents gua. tu blom buku la..duit makan la..uniform krs la..pe la.. cibai tol. uniform krs tu x leh isu ker mcm baju loreng aku tu? mahal satu hal...mcm budak skolah pon 1 hal gak. malu i nak pakai..

selasa mggu depan terus ade meeting dgn Lt Hamid. chin peng sungguh, kat astaka lak tu. jauh ngok nk berjalan...ura2 seperti bakal kene 'sembur' je sebb rekod kehadiran anggota yg x memberansangkan. tpi bukn aku la..budak2 lain la ramai x pg lthn. bak kata KSMJ aku..gugur di medan perang...

result exam. pergh...berdebar hati beb. x dengr lgsung khabar angin tntg result exam mktab aku...degup jntung jgn citer la...laju je mcm baru hbis buat pt 10.

bilik aku dihostel pon msih di tingkat 2..jgn ckp x penat naik tangga hari2. penat syial..nak2 kalo pkai heels. classmate? mmg x kan bertukar...5 thun stgh ko nak nak hdap muke yg same. ni ade baki lagi 3 tahun..bertahan...mantap~ hahaha...

aktiviti mktab...seperti biase..study 1st, wataniah 2nd, n baru aktiviti2 lain..hehhee...
oh yer, x tau la nape...tapi aku mmg x berminat part2 pemimpin ni...mcm JPP. bukn sebb x de org nak calonkan, tapi mmg agak kurg minat la...tapi kalo dlm army life, aku suke! hehehehe....

peace ~~~~(^_^)

28 December 2009

iLmu itu cahaya kehidupan.

dalam subjek ketenteraan, istilah IMP bermakna ILMU MEDAN PERANG.

tapi, dalam masa yang sama, ia turut memberi makna yang lain.

makna yg mendalam buat rekrut2 yg lelap dlm kelas.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ILMU MATA PEJAM !

hehehehehe....=p




Anak buah aku...

' weh siti...ekau suko bonar masuk askar kan'

' suko la den. suko hati den..hehehhe....'

'umak aii...bongkak ei la.'

'hahha... hafiz, ekau kang dah bosar, dah hbis skolah masuk la askar. buleh yo ekau tembak org.'

'den mmg nak jadik askar. den nak kumpul duit sekali. den nak boli senjato den sendiri'

' kayo bonar ekau nak boli senjato sendiri. kau tunjuk kat den yg mano borkonan bonar tu'

' ala..gmbr yg dlm hp ekau tu la ha...'

' yg mano?? kau bukak kau tunjuk kat den ha..'

' ha........yg ni la ha aku minat....'





' haaaaa...??????? buek apo ekau boli. karang ko dapek yg free laei. bazir yo...'

' sonang den bawak balik umah. karang ko maleh buek kojo den trus tembak ko smpai mati.'

' lempang ko kang! bondo alah ni x jual dow...'






:: anak buah den sorg ni mmg stok hardcore x kn pggil mkcik2 ei ngn pggilan aunty..stok pggil namo..
:: budk ni mmg truly org n9..dok pilah. jgn bnyk tanyo kenapo dio fasih bonar ckp n9.
:: hari 2 dio marah bonar kek den sobb den sorokkan pistol air ea.
:: dio jenis byak tanyo. kang den upload gmbar dio.

27 December 2009

bukak sem terus meeting....boleh dah msuk parliment cmni.



Re: SENARAI ANGGOTA IPT YG AKTIF BAGI TAHUN 2008 & 2009
...
Sun, December 27, 2009 11:35:55 PM
From:
Abdul Hamid Bin Tan (Part Time Academic)

...
View Contact
To:siti zaleha


Dear Leyha,

Askum.

TQ for the info's. For you and others AW members There will be a meeting on Tuesday at 5 pm at the astaka. Pse infrom and make some annoucement for them to attend. TQ

2009/12/25 siti zaleha <leyha_technic@yahoo.com>



Lauk hari ini...

sekuali daging masak lemak cili api....

korang mau? sila dtg rumah aku...hehheeh=p


selamat hari weekend.

susah bai jage hati orang.
ramai sangat yg ade hati n perut kononnyer...
jage anak ayam lagi senang.
cukup mase, sembelih n berenang dengn santan dlm kuali.
hehehhe....=p

26 December 2009

my name is Luqman. nak berkenalan dengn saya???







Exam....

mcm mane la aku x teringt langsung yg aku blom dpt result final exam sem lpas???

ni la padahnya kalo cuti lame2....

mtak2 pointer kali ni pkai no ong skit..

doa2 la aku 3.40 keatas beb...

sebb serius aku jawab betul2 sem lps...

kecuali kertas PJK....hehhehe...=p

Pantang-larang gua. take it seriously ok!

gua cukup pantang..kalo gua tgh buat keje umah, menyapu ke mop lantai ke ape ke..asik dgr org membebel je. nak2 asik nak mengomen gua buat x betul la...x serupa cara gaya die la...itu ini la.. hilang mood gua bai. kalo time tu gua tgh menyapu, mmg tercmpak la penyapu tu gua buat. nak bising2 tggu gua hbis keje dulu.

buat adik gua, jgn lu gedik2 nak bawak masuk selipar sampai muka pintu. mmg gua lempar selipar mahal lu tu masuk longkang. pedulik hape gua. gua mmg ckup pantang, bile gua dah mop lantai luar tue, lu senang2 hati bagi kototr balik. bukn gua berkira...atau gua nak kata keje gua sehandal mane2 mkcik cleaner, tapi sebb hari ni gua buat keje ade org tgok. tu sebb keje cincai boncai. style gua, tggu x de sape2 kat umah baru gua kemas..same mcm bilik gua kat hostel tue, tggu roomate gua berambus pegi dating dulu baru gua ade inisiatif nak mop2 n sapu2 lantai.

oh yer..gua mmg x de kawan2 kat taman umah gua ni. lu org x payah susah2 pikir apesal jadik gaya tu plak. sebb gua skolah kat tman umah gua ni smpai drjah 6 je. and stat tingkatan 1 gua dah berambus sekolah jauh2 dok asrama smpai la sekarang. balik rumah pon ibarat 6 bulan sekali. lpas tu style mak gua x bagi kuar2 umah jejalan gedik2 kat sini. so, sape2 yg jumpe gua kat pasar malam ke...kenduri kendara ker ( ni lgi haram gua nak pegi )...lps tu claim gua satu skolah ngn lu dulu, mmg smpai ke sudah gua x ingat...terung terang gua ckp gua baru je hilang ingatan. so, nak terasa hati ke patah hati ke x kan dilayan. kesimpulannya, jgn nak suka2 cas gua sombong ke ape ke..sebb nanti gua cas lu org pelempang plak.

buat kawan2 gua yg bakal bertemu sua dlm masa semggu je ni, lu org jgn suke2 nak ckp gua dah gemok. nampak n diam2 sudah. gua tahu yg ckp tu mmg stok2 american next top model punye body, tapi gua sensitip skit bab2 ni. lu nak claim gua bongok ke, sangat bodoh ker..ikot suke lu. tpi jgn nak pggil gua gemok la..dah berisi la..berlemak la ape la..mmg seharian lu kenyang makan bebelan gua. kenyang..makan hati! i dont care....


:: mulut gua tahun ni x pakai insurans. mahal sangt...lbih 50juta. setanding enjin pesawat TUDM yg hilang tue. hahahhaah~~~

25 December 2009

emo siot....

aku tau la 25hb disember je....
sume yg stok2 bekerja n belajar bagai nak rak akan bercuti.
yelah...sambut krismas kan??
tapi..x kan santa klaus pon nak cuti???
apesal x de pon hadiah krismas utk aku thun ni??
pilih kasih betol santa klaus tahun ni.
kan tahun ni aku dah jadik budk baik...
i hate u lah santa !


:: cuti tggl seminggu. x mau blik hostel. hehhehe..=p


24 December 2009

Sengal2 badan.

hari2 gua kene gusti dengn si budak kecik Luqman, semput gua dibuat nye.
hari2 nak jadik superman...
hari2 nak kene dukung...
hari2 gua kene mandi sekali dengn dia..
hari2 gua main bajak dgn die..
tu blom lagi die menyamar jadik gua kat ym gua sendiri...
hp gua pon penuh gmbar die...
cepat2 la hbis cuti...
melampau betul part time gua ni.
sakit badan2 gua.
nak beli yoko2, duit x do lak tu.
cis!

23 December 2009

Jamuan harijadi makcik sebelah rumah.

menu makanan.
  • nasi beriyani
  • spagheti
  • cucur udang
  • kuih cara berlauk
  • pulut kuning
  • sup ayam
  • kuih-muih 5 jenis
  • buah-buahan 3 jenis
  • sate ayam + daging

mood gua sekarang.
  • kekenyangan
  • hati pon senang. x banyak citer dah.
peace! =p

masih cute seperti dahulu...hakikat beb! hahhaha....

aku terjumpa gambar ni dlm facebook. ex-schoolmate aku tagged. bleh teka mane satu aku x?


hepi giler beb baru habis PMR time ni...hahaha.

Takziah.

my uncle just passed away 2 days ago.
that's way ade la 2 hari aku x gedik2 melayari internet.
sebb aku blik kpg.
x kan aku nak angkut laptop pulak kan?
Semoga roh beliau dicucuri rahmat..
Al-fatihah........



:: oh yer..sape gatal kata kpg gua x moden, mmg gua lempang. nak masuk pilah dari seremban pon pkai highway sekrg beb!

21 December 2009

diet? x de makne nyer.....

x sampai 2 mggu lagi skolah nak bukak .
makna nyer...x sampai 2 mggu jugak la gua nak kene berambus balik maktab 'terchenta'.
cuti keseluruhannya 6 mggu, awal2 gua dah set nak jogging.
kesudahnyer...mggu ni baru gua stat jogging.
kawal pemakanan? ahh....songsang tue..
nak kawal ape nye kalo makan malam pon ketedarah mcm pelarian afghanistan tue?
dacing berat gua plak, jarumnya sentiasa kehadapan, x de berundur2 langsung.
bnyak main jugak la dacing tue.
cuti ni ade nikmat nya....
nikmat sehingga berat gua naik 5 kg la beb dlm mase 4 mggu ni!


:: ade sape2 offer nak jadik PTI gua x bukak cuti ni???

20 December 2009

nyum..nyum...nyum......=p

latihan ikhtiar hidup dalam hutan. makan tetap makan. terima seadanya. hehehe...=p


19 December 2009

disaat rekrut-rekrut kursus APM (S) baru lepas habis makan.....


'' oi rekrut, kau mai sini ''

'' saya tuan ! ''

'' ha....dah bape lame ko training ni? ''

'' 15 hari tuan. ''

'' ok..aku nak tanya ko satu soalan ni. apa makne RAMD? . ''

'' REJIMEN ASKAR MELAYU DIRAJA , tuan .''

'' RSD? ''

'' REJIMEN SEMBOYAN DIRAJA, tuan.''

'' RS ? ''

'' err....REJIMEN....SOLDADU, tuan ! ''

'' soldadu? kepala otak ko rekrut !!!!''
'' argghh..ko pg push up smpai muntah rekrutkt longkang tue! ''

'' baik tuan ! ''
'' 1......up, 2....up, 3.....up, 4........up! ................10......up!, 11......bluerkssssssssssssssssss.!!!!''

'' kebenaran untuk bangun tuan ! ''

'' haaaa.............banyak ko makan ye rekrut...cepat benar ko muntah''





:: RS - REJIMEN SEMPADAN.
:: bukan sebb budk tu bnyak makan...tapi aku dah bleh agak keadaan longkang yg macm mane die hadp. hahhahaa....

(^_^)

lipas2 zaman sekarang pon gatal jugak yer.
suka benar merayap kat kaki aku time org tgh sedap2 on9.
x bleh leka sikit...tibe2 dah ada dlm baju.
gatal !

18 December 2009

sakit + cuci mata + hati....

Assalamualaikum...salam maal hijrah...

exactly pagi tadi rushing balik Kuala Pilah. my uncle masuk wad kaT hspital pilah semalam. aku ingt x sihat biasa sebb my cousin said, starting x leh nak bernafas jer...tapi bile sampai2, beliau dah tolak dari wad biasa masuk ke wad CCU, wad untuk yg kritikal. kenapa doktor buat camtu, sebb organ dalaman beliau dah x berfungsi. Paru-paru berair, kencing manis, tekanan darah rendah...n sume tu dah merebak ke jantung. the doctors also said no more hopes for him. keupayaan beliau untuk kembali normal juga dah merosot sebanyak 20%. Semoga perjalanan hidup beliau seterusnya dipermudahkan....

terflashback....saat aku jage arwh uwan aku betul2 lpas aku hbis SPM ....9 hari kot dlm ICU tue..
mmg sngt terasa kehilangan uwan aku, sebb aku lagi rapat dgn die dari parents, n bnyk dok kpg dari blik umah family kat Klang. sejak2 blaja kat Kl ni la gi la haram nak blik umah Klang..bertuah kalo aku blik sebulan sekali...harap cuti skolah yg pertghan semester baru blik, tu pon hati kat kpg...jalan kat Klang ni? jgn tanye aku...aku pon sesat....bored!

by the way, Balik pilah pon...x lupa kat kedai cendol kesayangan. sempat lagi tu pegi melantak cendol 2 mangkuk. sedap....sedap...hehehehe.... and lunch pon lauk ikan sembilang salai masak lemak cili api. ehh..tolong jgn pertikaikan kenpa aku bleh mkn sedap2 lagi disaat ade yg sakit. sebb aku pegi mkn dulu bari pegi spital. hehehehe...

kalau spnjng prjalan KL-PILAH aku tidor, ni waktu balik cuci mata la plak...cuci mata tgok abg2 askar. hahahha.... mcm mane aku bhenti kek kodai cino kopuit tnjung ipoh, ado plak 5x3 tan tersadai tepi jalan tu? yg aku perasan la...3 dari 1 ramd..2 lagi dari 72 ape ntah. lupe...heheheh....
tapi diorang masuk simpang kpg Talang tu ha....mmg ade kwasan lthn dlm tue... tu blom kire kat hgway seremban lagi..4x3 tan version hantu. penuh dgn makhluk2...sempat je ade yg buat sgnal mtk no hp kat tgh2 hgway. nsib bek mak aku x nampak...kang suke2 die cas aku yg menggatal. tapi leh tahan hensem abg yg men kenyit2 mate tu...heheheh..

uisshhhh...kalo skandal aku si zamfadziel bace ni konfom die taji2 mata aku. hahhahaha...~~~
errmmm....ok lah...dirumah i sedg hot dgn sessi 'perbincangan' ahli2 keluarga. sembilu sedang membelah hati aku ! hahahhaha.....



:: err...mangkuk betul...ko kemas bilik ko tapi ko sepahkan brg kat dapur kan??? '' kurang bijak beb...''

17 December 2009

Mata nya lirik2 selalu....

Gadis Dan Bunga

Berlenggang dia berjalan
Si gadis tersayang manja
Jelingan yang manja

Menuju dia ke kota
Di tangannya penuh bunga
Di hati penuh cinta
Berbagai macam bunga di bawa
Untuk dijual di gerai mama

Matanya lirik-lirik selalu
Rupanya manis-manis ayu

Ramai orang membelinya
Bunga-bunga jualannya
Si ayu, gadis ayu

Datang seorang pemuda
Dapat melebur hatinya
Memetik oh cintanya
Kini berjalan dengan pasangan
Tak hirau lagi dengan jualan


Matanya lirik-lirik selalu
Rupanya manis-manis ayu....



:: lagu karaoke aku terbaru. hehhehe...=p

YO berjaya...( Young Officer )

'' yien, tauliah palapes ko bile? ''

'' tahun depan... kau palapes gak kan? ''

'' x lah.''

'' habis tu, wataniah yg ko masuk tu ape bende nye?''

'' mmg la wataniah. tapi bukan palapes. aku anggota LLP. palapes kan pegawai....''

'' owh....ok..''


......................................................................................................................................................................


'' leyha...nak tnye ni...''

'' ape die? ''

'' err...LLP tu ape? ''

'' haaaaaa...???? errr.....Lain-lain pangkat. ko x tau ker?? ''

'' JL aku x penah sebut pon time latihan...''

'' mampus! dah comission jgn lapor unit aku ok. ''

'' hehehehe....''



:: tahun depan nak tauliah beb...istilah LLP pon x tau mmg parah la..

Tahun Baru.



SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1431 H.



azam tahun baru.
  • perbaiki diri.
  • banyakkan amal ibadah.
  • kurangkan marapik bukan2.
  • belajar kontrol hot-tempered.
  • belajar rajin2.
  • siapkan assgment and no tangguh2.
  • oh yer...kurangkan makan. heheheh...=p

Lompat2 sampai pening.

video

16 December 2009

Banyak cakap, banyak tipu.

kata-kata hikmah oleh KSMJ kem aku...

' BANYAK CAKAP, BANYAK TIPU'...

terserlah kebenarannya dlm adengan dibawah.



haris : leyha. study mane skang?

aku : institut perguruan la..

haris : kat mane tue? x penah dgr pon.

aku : kat cheras..ala, maktab perguruan la.

haris : owh....

aku : kenape?

haris : kuar jadik ape?

aku : kuar dari ape nye? ( termanggu-manggu)

haris : kuar dari mktab perguruan la....jadik ape nanti??

aku : la....( aku syak die tgh x mampu berfikir dgn baik...)

haris : ckpla....( berkerut2 dahi )

aku : hhmmmm...jadik askar.

haris : ha???? boleh ke kuar jadik askar?

aku : alahai.....( malas nak layan dah... )

haris : ( muke menunggu jawapan...)



:: blaja tinggi2, sengal pun melangit....x lah nak ate ape la..

Hai...selamat berkenalan...

seringkali mesej2 kat profile Tagged aku yg masuk berbentuk begini...
  • hai, thanx 4 approve. cayunk u............!
  • hai, asal plz !
  • hai, umor u bpe?
  • no fon plz. i jrg on9 tagged la..
  • hai..dah ade yg berpunya?
  • u sweat la. leh kenal? buat tmbah2 kawan...
  • u stay mane?
  • u study lagi ke? course? what year? kuar jadik ape?
  • nak kenal awak leyyyyyyyyyyyyyy..

tu blom lagi msg2 cilaka dari jantan2 kegersangan dari ntah mane2 muncul nyer. 1 cth..seperti dbawah..
  • The moment i saw your photo on line i could not resist the desire to explore the opporturnity available to me, i realy love everything i see physically about you Subsequently i went through ur profile and it caught my interest to say hello, You are really a sweet lady can we be friends,get to know each other and know what the future holds for us. you can contact me on @##$%%&& @yahoo.com or you call....+60193075181 pls tell me a little about urseif and feel free to ask me anything u wish to know about me, i sincerely look forward to hear from you soon. With regards #$%%^...


biler bace mmg nak gelak giler mcm tgok senario beach boys beb...x de jadah nyer aku nak replay...kalau stok2 sume tahap desperate n perangai kebudak-budakkan. merepek je lebih. hahahah...

Selamat hari lahir buat beliau...

Semoga panjang umur...

Semoga dimurahkan rezeki...

Semoga happy selalu...

Semoga bertemu pasangan hidup yang sesuai....

n Semoga succes sentiasa dlm hidup...

jgn nakal2 ok!


Selamat Hari Lahir buat kamu...Ltm Roslan...





:: tahun depan tlg la rajin2 dtg kem utk lthan tn oiii..eh, die bukn bf aku ok ! huhuhu...

berjalan2 di pantai menghirup udara segar.










.
.
.
.
.
.
.

and ending photo...
.
.
.
.
.
.
.

peace ...=p

Sari berita utama.

  1. semalam tgok cerita hindustan lakonan salman khan. dah kene tembak 5 kali pon x mati2 lagi? harap hilang ingtan jer...panjng umur betul. and beliau kene tembak dengan berdas2 peluru pon x kene lngsung sebutir dibadan beliau. nampak benar polis2 diluar sane ( oversea) kurang mahir dalam menembak. hahaha...
  2. berita negara kita sendiri, pemain bola sepak yg mewakili ATM menerima tawaran untuk menjadi kerahan Wataniah sepenuh mase. pasni kalo aku masuk team bola jaring ke...bola tampar ke...mane2 yg wakil2 ATM bleh masuk kerahan gak ke? jadik askar. hahahahah....
  3. cerita indon petang2 kat tv3 selalu menampilkan gergasi2 yg besar2 gabak, berperut buncit, rambut ala2 aleycats serta tinggi melangit. gigi jgn citer la..buruk nak mati!
  4. mangkuk betul. mlm tadi sakit perut ulang alik ke toilet smpai pkul 4 pagi. bgun pagi tadi perut kejang plak.
  5. berita dari rumah gua, Luqman datang dengn tangan beliau memegang gayung bilik air umah mak die. mak die kaye nak jadikan kompang. yelah...kompang mainan die ade kat bilik aku ni ha..
  6. ape ke hal pagi ni budak kecik Luqman tu kejut gua nak masuk 5 kali...semata nak berdukung, teman beliau main kompang mainan tue...n sebb beliau melakukan kes buli kat bayi yg ntah bape bulan yg mak aku jage tue. kaki buli sungguh budak kecik tue.
  7. muke gua dah bedama sebelah kene hempuk dgn gayung bilik air Luqman tue. ingt muke aku muke ayam.
  8. seterusnya....gua nak gi mkan ubat. sebelum timbul niat nak robek2 usus dlm perut ni.

15 December 2009

Beramah mesra bersama warden.

Tempat : Asrama perempuan budak2 pandai.
waktu : Prep petang.

korang sume jgn ingat kat asrama budak2 pandai x main kejar2. main kejar2 dengan warden perempuan lagi. rock tak rock warden tu, beliau berkejar sekitar blok asrama gua dengn tudung labuh beliau dan rotan halus di tangan kanan beliau. x pernah2 ade warden nak round blok disaat sume ahli aspuri tengah dok pakat membuta sebb nak ponteng prep petang. mau x ponteng, kelas habis 2.30...prep stat pkul 3.30. 1 jam tu la ko nak kene beratur makan kat dining hall. line jgn citer la..pnjang nak mati... mandi lagi..solat la.....tapi bnyk hbis mase kat dining hall la. tapi makan x de sedap mane pon.

tapi hari tu gua x pegi makan kat dining hall. sebb lauk x sedap..gua dah melantak habis2 kat kantin time waktu rehat and siap ade bekal lagi donat 2 ketul gua beli kat koperasi sekolah. gua cepat2 pegi mandi takot bilik air penuh n smyang. kalo lmbat2 kang, kesudahnye gua kene berkemban jer n mandi pakai air kolah plak kang. tayangan free la plak..

gua keluar blok asrama hari tu awal skit...3.20 gua dah berlenggang kangkung pakai baju kurung n selipar. sandal gua putus hari tu beb. naya betoll.. tepat2 gua dah smpai blok kelas gua, gua nampak dari jauh warden2 gua buat mesyuarat tingkap. msing2 muke ketat jer. gua x sedap hati beb...sebb time gua kuar dorm gua, member2 gua terlentang lagi dgn baju sekolah x berbukak, yg tgh dok main sms la...tu blom yg buat solat zohor berjemaah dalam dorm. cam cilaka..surau bapak punye luas depan dorm.

serius gua x sedap hati. jam dah 3.25 beb..sekor pon x nampak bayang ura2 nak kuar hostel pegi prep. tapi, nak x nak gua kene patah balik dorm gua selamatkan ape yg patut. gua dorm 1, dekat je dgn pagar. heheheh...ye...sessi menyelamatkan ahli2 alsunnah waljamaah dorm gua. giler pe...sorg kantoi, sume kene beb.. time gua patah balik terserempak dgn warden2. gua tipu tertinggal set LK...gua nak amik jap. Lepas 1 hal... gua masuk dorm gua, gua buat silent annoucment terus. kelam kabut mereka jgn tanye la mcm mane...yg melompat terus dari katil, yg selamatkan hp masing2...baju kurung pakai sarung jer. buku ape yg dlm beg pon gua x konfom buku skolah atau majalah atau novel cinta. katil masing2, clear sendiri. kasut selipar pon. time ni gua intai2 gak budak2 lain. sape yg pndang mata gua, mmg gua bagi sgnal la ade singa menunggu kat dpn. sape yg x nampak...mmg nasib kurang baik la.

dah siap2 sume, msing2 terlupa nak bgi warning kat budak2 lain. gua ckp x perlu ade serba salah...mane nak dan bagi warning kat smpai ke dorm 12. silap2 ngn gua2 claim kene tibai ngn rotan. mmg 1 dorm je terselamat, dorm gua. yg lain..gua tawakkal je la.. sampai kelas, gua intai2 dari jauh..ade yg lepas kuar, ade yg terperangkap dlm hell. gua terpikir mcm mane yg terperangkap tu nak kuar kalo dah due-due pagar dah kene lock.

x smpai 10 minit gua intai2, gua da nampk dah sessi kejar-mengejar antara warden n budak2 yg terperangkap. macam marathon beb. smpai ke ceruk semak belakang tu ha gua nampak ade yg menyorok. yg dlm toilet gua x tau la ade yg terselit ke tak. gua masuk kelas...gelak perlahan2. kalo gelak kuat2 kang, ade plak yg cas gua jadik barua. mmg cibai la..

prep gua hbis pkul 4.30. time nak lalu masuk dorm gua, gelanggang bola keranjang yg sbelah blok asram gua tu penuh dengan budak2 aspuri skolah gua. gua syak tu mesti budak2 yg x sempat menyelamatkan diri dari terkantoi. gua tengaok gak adengan sebat-menyebat kat betis2 budak2 ni. hilang senyum gua beb...nasib bek gua terselamat.

msing2 berbaris panjang
angkat kain paras lutut...
dan....
zaappppppp!!!!


sorang dapt 1 sebatan. hadiah dari waRDEn yg baru dilantik seminggu yg lepas. yg aspura2 konfom2 mencuci mata tengok budak2 ni kene sebat. habis semua masing2 masuk blok dengan mulut terkumat-kamit menyumpah seranah orang. mmg payah nak carik yg redha kene sebat tgah2 court bersaksikan aspura n bf masing2 ( sape yg bercinta dg aspura la...).

mlm tu masing2 yg kene tibai sume stok pakai kain batik atau suar pendek je.senang nak tarik smpai paras lutut. pedih beb gua tengok kesan kene sebat tu... yg kulit cam kulit biawak, x de hal la. ni yg halus cam plastik, terkelenset gua tengok. laku jugak la minyak gamat malam tu.



:: gua dngr citer mlm tu aspura plak yg kene spotcheck. rokok,hp,jeans..sume lesap masuk bilik warden. tu blom yg kene sebat kat punggung masing2 sebb fly malam.

:: budak2 yg stok blacklist dgn warden skng gua tgok sume dah jadik orang berguna. ade jdik cikgu...pegawai tentera..yg x blaja plak, msing2 keje bgus2. x de la merapu jdik mat gian de gua tgok. Alhamdulillah...

14 December 2009

Bak kata Rona....tersantau je...

tAGGED atau yg dipanggil santau oleh Rona Realiti..
aku jawab dgn gaya repeat SPM.
hahaha..

  • adakah anda rasa anda HOT?
kalau tnye aku - mmg HOT la...hahhaha...
  • upload gmbar kegemaran kamu.
  • cerita pasal gambar.
aku baru lpas buat rakaman video untuk subjek LITERASI BAHASA. jdik arnab yg bijak !
  • bila kali terakhir makan pizza?
x ingat aku de...2 thun lpas kot. x de sape nak blanjer...
  • lagu terakhir yg anda dengar.
PINK-SO WHAT !!!!!!!!
ala....bunyik calling masuk..aku mls nak angkat. hahhaa...
  • apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
beristighfar dlm hati....
sebb aku terkejot dgr adik aku mnjerit GOL.... tyme Msia score. Mangkuk betul...
  • selain nama sendiri, ape pggilan yg orang guna untuk pggil ko?
akak- family aku pggil
leyha-mber2 pgil..
  • tag lagi 6 orang.
  1. zamfadzliez
  2. cik aminah
  3. hans hanis
  4. selusur dunia indah
  5. Ah Fatt
  6. mazhad
  • siapakah gerangan no 1 pada anda?
Skandal blog aku. hahhaha..x de la.giler..
beliau student UPNM yg sering berangan2 nak taji aku bagi slim...
  • kata sesuatu mengenai org no 5.
die suke tulis entri pnjang2...perenggan dlm entri pon jarang2 nampak. hahaha..
  • no 3 ada hubungan ape dgn anda?
kawan sudah..hubungan nak yg mcm mane plak....hahahah...
  • bagaimana pula no 4?
aku rase die student maktab perguruan gak kot...
x silap aku la..heheh..
  • pesanan kepada org no 6.
cepat2 la ko grad, cepat2 ko keje..n cepat2 la ko blnjer aku makan.
  • kelebihan pada no 2?
pelajar perubatan yg berjiwa kental!
( kalo aku ckp bakal doc plak..die kate salah. hahaha..)


:: duit.............tolong la menjelma...nak beli Conan..wuahahha~~

Dari KL ke Terengganu.

Sedikit seronok walaupun penat. tu je la yg mampu aku cakp pasal family trip kali ni. pegi Terengganu tu pon sebb nak amik adik aku yg dah hbis belajar dari IKM Besut. kalo x, x de makne nye nak berjalan jauh2 ni de hai...baik aku menapak ke PD ke...atau blik Kuala Pilah jer. hehehe...

Jumaat.
  • 0600 h kuar rumah. smpai area2 genting sempah pkul 0745. konfom2 stop kejap nak melantak bagi isi perut ckit.
  • mak aku kate ikot hgway Gua Musang terus ke Besut. pergghh...jalan kat situ mmg sedap kalo speed, tapi bleh mati kutu la. kiri kanan hutan...jalan plak hgway plak pnjg nak mampus...bape jam ntah baru hbis yg part Gua Musang. seblom tu nak tempuh Pahang plak, negeri terbesar kat semenanjung ni ha. 15 kali tidur n bagun pon blom tentu smpai Gua Musang. kalau dah makn pon bleh lapar balik la dibuat nyer.
  • bapak aku bawak kete mcam masuk formula 1 beb ! ingat aku nak offer jdik 2nd drive sebb aku bosan, last2 batal je la niat tue. mak aku penah demam 3 hari aku drive dari seremban ke klang. lantak pi la...malas nak amik port, kang part aku sume x betul.
  • aku satu bilik ngn adik2 aku...wpon diorg lelaki aku pompuan, pdulik hape aku...we are siblings ok!
  • smpai Besut tepat jam 1300. masuk chalet terus membuta jap. pastu kuar mkn n jalan2 tepi pantai. pantai ape ntah...tapi gaya aku konfom mmg mcm org x penah nampak laut la.
  • x de ape yg besut...kecuali part2 makan ni. ( pekan pilah aku lgi best..hehehe). ape korg ingt x de black pepper stick ke kat Tgganu tu? superb siott....lagi sedap dari yg ada kat KL.

sabtu.
  • pagi2 dah merencanakan diri ke kedai mamak kat pekan besut. roti canai disitu sangt sedp weh...takat sekeping roti canai + roti telur x de hal la...laju nje masuk perut.
  • oh yer...aku tau dah nape ramai rakyat tgganu kene kencing manis. sume bende yg diorng nak mkn mesti ade rase manis giler babeng. nasib bek rase KFC kt sane x le sekejam gitu...hahahahah
  • ayah aku rilek jer pegi kenduri ntah umah sape2 kat sane. kawan die yg ajak..lps tu suh 1 family lak tu. cepat2 aku suh adik aku hntar blik chalet. giler pe...aku pkai suar jeans..ngn adik aku plak pkai short. dgn gaye mcm tu nak pgi kenduri kwin? malu dowh.....dibuat ade abg hensem x ke jatuuh market aku kang...
  • oh yer, sepanjng kat sane adik aku je yg drive..bapak aku dah jadik CO...
  • mlm....pusing2 carik makan la.. pastu nak pegi beli buah. rm7.00 sekilo untuk buah mata kucing! mahal nak mati...baik aku korek je mata mane2 kucing yg lalu lalang kat dpn aku..jimat cikit.
  • oh yer, 1 hal yg x leh blah. mlm tu Jabatan Agama Islam Terengganu check bilik. adik aku kate budak laki yg jage kaunter chalet tu bising2 kate nye aku ngn adik aku dok buat bukn2 sebb 1 bilik. dia kate bukn muhrim. pejadah lu bukn muhrim??? mak bapak aku kuar masuk bilik aku tu x plak nampak...patut aku nmpak muke budk tue bengang je mase JAIT just tnye jer..x tgkap aku ke ape ke...

ahad.
  • bngun awal2 sebb nak blik KL. sejuk sangta...smpai...aku cume mampu basuh muke n buat ape yg patut jer. smpi KL baru mandi la nampak nyer...sejuk dowh...chalet tepi pantai kan..
  • kali ni ikot laluan Kuala Terengganu. ha....tu baru syiok sikit pemandangan nyer. n sepnjng perjalanan tu, bleh nampak pantai . laut yg terbentang luas...tapi bahaya utk mandi.
  • terasa mcm sakai skit la...tgok airport dari jarak dekat..and UMT yg sangat lawa...serta istana Terengganu.
  • bapak aku sekali lagi bersinggah2 berjumpe dgn kawan2 beliau yg beliau kenal dlm mase 34 hari shje! ( sebb time tu kene duty mase plihnraya kecil kat KT yg baru2 ni.)
  • smpai KL jam 1900 tadi...kemas sume2 baju, mandi,baring2...tgok tv.
  • aish...aku pon naik bosan bace blik ape yg aku tulis ni. sakai sungguh!


:: gmbar kat entri yg akan dtg k. mencari USB hp adik aku bgi nak rak..mane ntah mamat tu tanam. dengki benar x bg aku pnjm.

13 December 2009

Kepenatan tak terhingga.

penat dowh berjalan jauh ni.

tobat ahh..x nak aku naik kete ke bas ke moto ke kalo nak holiday pg pantai timur or utara.

sakit pggang aku dok lame dlm kete.

so pasni, sesape nak ajak aku honeymoon ke ape jadah ke kat belah2 negeri pntai timur or utara, aku demand nak naik flight ok.

ni ade sape2 nak offer massage kat aku x ni?

err..lagi 1 hal.

cibai toll. 2 hari bercuti kat sane, berat aku pon naik 2kg.

kolestrol tggi rupe nye makanan2 kat sane.

pasni, diet ok!

jap2 lagi la aku story pasal trip ke Terengganu ea.

11 December 2009

Cuti sebentar dari berblogging.

esok pas semayang subuh, aku bertolak ke Terengganu.

ahad baru balik KL.

nak update2...plg cepat ahad malam.

nak update pejadahnye kat sane, x kan nak angkut modem stramyx umah aku plak kan.

tu pon kalo aku x ngntuk, n kalao x berebut dengn adik2 aku yg due2 dah blik umah.

nak berskandal2 ke ngumpat ke ape ke..tggu aku blik dari holiday dulu k.

bye.

10 December 2009

Good news.

aku baru tgok berita tv3, Buletin Utama. hepi betul hati aku dgar berita tentANG pengurusan hal2 enakmen keluarga negeri selangor yg latest. hepi la hati aku sebb kerajaan negeri naikkan mas kahwin untuk wanita2 yg akan berkahwin menjadik RM 300!

pergghhh...melambung2 tu beb. dah mcm saham naiknyer. mendadak. yg x leh blah...mas kawin mak2 janda sama dngn anak2 dara iaitu rm300. yg tu tak termasuk hantaran kawin x silap aku la...mmg melompat2 la wanita2 kat Negeri Selangor ni bile smpai part kawen kang.

aku? hanya mampu tersenyum gumbira....sebb aku stay kat selangor. hahahha....=p


:: kawin aku nanti mas kawin pkai selangor punye, tapi gaya2 ikot n9,ngri kelahiran aku. ada baik???? hahhaha.......=p

My little brother. ( 17 years old )

pkul 5.30 tadi, adik aku yg bongsu baru sampai umah. hepi sakan budak gemok tu, yelah...bari habis spm. paper last die tadI Tasawwur Islam n Lukisan Kejuruteraan. baru habis perangai dah mcm x bertamadun. lagak gaya mcm dah hbis belajar smpai part pHd.

baju kemeja sekolah yg putih tu dah siap2 buat lap kaki depan pintu bilik air. aku la perasmi nyer. seluar sekolah plak awal2 dah ckp ngn mak aku nak potong bgi pendek. tu blom kunci motor yg konfom2 24 jam kat tngan die. buku sekolah jgn cerita la...aku agak yg stok2 kertas A4 mmg bakal langsai kat apek jual surat khabar. die nak buat sedekah die kate. mgkin buku2 rujukan yg tebal mcm kamus dewan tu jer kot terselamat dari dilupuskan.

ni tadi die kate internet mlm kang die nak pakai. bnyk la cntik ko...gilir2 ok ikot ckp aku. lpas tu die suh aku kmas baju die plak nak pergi Terengganu esok pagi lpas Subuh. kau buat la sendiri...aku malas. kalau hutang langsai, aku buat la..hhahaha...


die kuat makan mcm aku. heheheh~~~


ok, mlm kang sabung berblogging. aku nak kemas umah.


:: mmg cibai sape yg curik kabel talipon area umah aku. patut la line streamyx mcm org tgh nazak jer.

09 December 2009

Nuffnang 2.

My friend kata Nuffnang tmpat mencari duit.

sekali pembaca blog kiter klik kat icon tersebut, dapt 25 sen.

1 klik = 25 sen.

betul ker?

kalau betul...korang klik la berjuta2 kali kat icon Nuffnang tepi blog aku tu.

bagi aku cpt dapat duit sikit...sebagai 3rd income.

bleh buat belanje bulan 12 ni...

tolong sesama kawan...boleh kan??

hahhahahaa....

korang klik la juta2 kali...juta2 kali aku sayang korang. ( ayat hampeh )

hahahhaha...=p




:: jumaat ni aku ade trip pg Terengganu. woww..lallalaa~~ =p

08 December 2009

Drama TV ( Aku anak minang )



lain kali, jangan dongar cakap orang.

dongar cakap binatang laei elok.

sobab ei..binatang tak suko buek fitnah !




:: ade sape2 tersentap? hehehhe...peace!

Nuffnang.

aku baru buat account bende alah tu tadi.

masuk 10 kali la baru accepted.

gangguan seperti Luqman yg dok sibuk nak tgok aku main smpai menang game counterstrike,

line streamyx yg cam haram...

dan sebagai nyer.

tapi kan...aku tak paham2 jugak, pebende nuffnang ni???

yg aku tau bende ni berkaitan bab2 buat duit jer. hehehe...

sementelah cuti tanpa elaun ni, kene jadik mata duitan sikit.

hehehehehe....=p

07 December 2009

Anugerah Skrin 2009. - review kembali....

  1. tema yg agak bagus kali ni-Arabian Night. sebenar nye dengan harapan pihak penaja nak tngok fesyen2 menutup aurat sikit. berjaya cikt je...tapi gagal banyak. hahahha...
  2. ramai aktor lelaki beranggapan pakai suit kot adalh fesyen arabian. alahai...x bijak betul. farid kamil mangsa pertama!
  3. fesyen diana rafar sangt ok kan? sesuai gitu....
  4. rozita che wan? awal2 aku dah berangan nak baju mcm die wat nikah ker...tapi smpai part camera ke bawah...aku cancel ! bakal laki aku x support baju cam tu..x jadik kawin kot nanti. n boleh jadik mata mak mentua aku terbelalak keluar kalo tgok aku dlm pakaian gitu. hahaha...
  5. aku tgok nasir bilal khan dan rozita che wan macam baca karangan kat stage la. aku nak buat kelas pengucapan awam dengn diorng la...
  6. persembahan yg awal2 x best. yg ok harap misha n bob. siti? tngok gaya fesyen ei..x jadik tgok la...x best..hehhehe...
  7. afdlin n fara fauzana-seperti dah x menyegat lawak2 mereka. oh..mgkin sebb aku x de mood menonton ASK kali ni. =p
  8. penerima anugerah ramai x de kan? wakil pon org yg same jer...agak2 x cukup sangat orng, jemput la aku jdik wakil penerima anugerah...
  9. iklan tv3- panjang sangat...bosan aku ngadap iklan tue.
  10. temubual dynas dengn 3 0rng tersebut- terlalu simple beb ! jawapan masing2 seperti dah kematian kata2. budak tadika pon leh jawab dengn pnjg lebar kot...

full conclusion : bosan...

shit jugak....

streamyx kat umah nak buat perangai macam beruk-band jugak kerr???

05 December 2009

arrgghhh.....karut je semua itu !!!

2 tahun lpas..aku masuk maktab perguruan, yg sekarang lbih dikenali sebagai institut pendidikan guru. kampus aku kat cheras, KL......yg dekat dengan downtown cheras tue. jgn tanye aku keluar keje ape...mmg aku jawab, nantia ku kuar jadik jutawan. ( lu bleh pikir sendiri kan..msuk mktab pguruan knfom kuar jdik cikgu?? )

atas alasan2 tertentu, korang jgn tnye jugak ape pasal aku kuar dari mtrix n msuk mktab. konfom aku jawab dengan alasan plg lahabau korang dengar. sebb aku dpt elaun. pergh...ni kalau menteri aku dgr ni, sok2 kene tendang kuar mktb ni wei. bahaya weiii...

oh yerrr...awal2 nak apply mktab, ade je suara2 yang mengatakan kerja cikgu ni senang. (promote dngn alasan2 dibawah....)
  1. gaji tinggi dengan gred dg41.
  2. cuti banyak ( berdasarkan cuti sekolah ) .
  3. belajar pulak KPM tanggung.
  4. belajar x susah...x mcm kat Universiti yang lain2.
  5. kerjaya dah tetap bile kuar mktab.

tapi...setelah 2 thun setengah aku blaja kat mktab, baru aku sedar...80% KARUT ! pasal ape ak kate mcm tu??? sebab....(aku tulis yg karut2 je k..)
  1. cuti banyak. penipu je sume tue. sape kate sekolah cuti, cikgu pon cuti? celah mane gov nak bagi cuti senang lenang mcm tue? sabtu ahad pon sekolah bijak nan mampus buat program. tu blom jage pekse spm time cuti...tanda kertas exam lagi. yg x terlibat plak, semedang nye mesyuarat. dah mcm sidang parlimen plak aku tgok semnggu 3 kali buat meeting.
  2. belajar x susah. lagi nak cong orang......belajar mane2 pon susah. kawan aku yg minat giler jdik cikgu tu pon bleh mencarut2 time buat asgment, ape cer???
  3. kerja cikgu senang. ni lagi satu fitnah natah dtg dari mane. sape kate keje cikgu senang, meh aku nak tempeleng. cikgu kerje nye nak membentuk modal insan yg cemerlang, bukan membentuk model2 kapal terbang atau seangkatan dengan nye. yg nak bina KLCC tu pon leh kate susah bagai...apatah lagi nak bentuk manusia. betul x? kalau doktor..silap tindakan, mgkin 1/2 nyawa hilang...tapi kalau guru silap asuhan? 1 generasi hancur bagai...
  4. gaji tinggi? mungkin tinggi...kalau korng mengajar hulu2 pedalaman tu haa...elaun lagi tnggi dari gaji. tapi..aku x berminat....

so, kalau sesiapa pun nak promote anak2 anda menjadi seorang guru, x usah la menipu bagai dengan mengatakan keje cikgu ni senang la...lagi2 nak tipu kate cuti banyak. berdosa tipu2 ni. karut je lebih....korang cakap je la keje mane2 pon senang asalkan diorang BERMINAT !


sekian kali nyer, aku..masih belum ade hati dlm bidang perguruan ni. sebb aku kureng utk melayan 30-40 org murid serentak. otak aku jammed dowh.... so...jgn suke suki bagai nak pggil aku cikgu. aku lempang nanti. awal2 foundation, 90% budak kelas aku mengaku dngn jujur sume kes kene pakse dgn parents utk msuk mktb. termasuk la aku....sekarang? x tau la...tapi aku still mcm dulu. harap makin pandai... mgkin...tapi hati ntah mane2. bahaya kan? and my super2 senior yg dah tamat belajar 3 mggu lpas dan akan grad bulan 3/4 thun depn, aku brani challenge x semua rela diposting...hahahah....


:: jgn gedik2 korng nak kate keje cikgu lagi senang dan fun dari askar / polis / jurutera / arkitek...etc, mmg salah same sekali. ok !!!

sekelip mata akan fed-up kalau...

kalau aku call orang tapi x berjawab !

nak2 sebb x munasabah...kate x de line la ape la.

sejak bile lu dok jage sempadan negara kate x de line ni mat??

pegi karaoke malam2 bleh plak...


lg 1..kalau aku call orang lain, tapi orang lain yg menjawab nyer....

kalau elok jawabnyer, x pe la gak..

salam pon x berjawab, ni nak maki2 plak...

lpas tu kate aku yg x de adab.

aku tts mulut ko tau la.



:: aku bukan penyabar ok!

04 December 2009

Anugerah Skrin 2009.



x de la best sangat kali ni.

harap fesyen je lebih kot.

merepek sungguh...

tggu jap lagi aku komplen banyak2.

kene tggu smpai habis.

hahhahaha~

03 December 2009

Dulu dan Kini 2.

trauma sebentar aku bile aku godam2 lptop aku tgok pic2 ntah tahun bile. terkesima seketika mengimbau kisah silam. hahahahaha.....

i dulu-dulu....


tembam seh!

adik aku kate, like father like daughter. gemOk!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tp i sekarang2 lain dah....x mau lagi kembali pada zaman lalu. hahahhaa....=p



peace !

Baki cuti.

another 4 weeks.

ape nak buat cuti2 ni?

bosan.

02 December 2009

Luqman lagi...

semalam die muntah atas tilam.

hari ni dia muntah atas tangan aku plak time aku makan roti.

hilang selera makan.

dan aku x jamah nasi langsung hari ni.

Hari ni demam and sakit kepala.

01 December 2009

Luqman oh Luqman.

semalaman membebel dicorong telefon, pagi ni bangun2 dah kene fLue and a little bit fever. ni yx x best...hidung x dapt berfungsi dengan baik. benci dowh kene flue...sebb akan sentiasa pegang sapu tangan. abg aku kate, sebb kuat sangat membebel. garang 1 hal. mangkuk...kalo kekasih hati ko tue x buat hal, x de nyer aku nak memekak2 x tentu pasal. selamat aku tgh cuti n ada kat umah. kalo aku tgh dating, kat situ jugak aku suruh ko telan hp 'cikai' aku tue.

pagi ini, kononye nak bngun lewat ckit. sebb hujan turun dengan lebat nye kan. suasana aman la konon nyer. sekali kow....si budak kecik tue, Luqman mengamuk2 pagi2 bute. suara die, sekuat2 alam..gaya nak bagi command kawad ape. mak aku dah bising2 dah...ntah ape kene nye. tibe2 diam sekejap rumah aku tue. die bhenti menjerit. dalam hati aku nak cakap Alhamdu............. x sempat hbis ayat aku, aku dengar budak kecik tue batuk kuat semacam n bunyi muntah keluar. n die sambung mengamuk2 sambil nangis2.....

aku kuar tengok...alahai...separuh tilam tu dah penuh dengan muntah die. dengn muke bangun tidur aku, cepat2 aku g dapur sebelum aku ikot rase nak muntah. kesudahannyer...aku x dapt tidow. tapi petang tadi aku kunci pintu bilik aku, aku tidow gak sejam. si Luqman ketok2 pintu ajak main belon, x dapek aku nak layan hai... n tu tanda nye die da sihat la tu kalo dah bleh lompat2. dan bile dia dah sihat, makna nye akan berlaku la kerahan tenaga dirumah ni. Mak aku tidow tadi pon aku tengok dah bertampal2 koyok kat belakang badan die. siap pesan sebelum tido, nanti aku dah kawin ada anak, doa la banyak2 jgn nakal n aktif semacam. hongeh nak menjage eiii...!


30 November 2009

Lagu yg sering berkumandang dalam hp aku seminggu dua ni.

tema minggu ini : kedengkian seorang wanita yg lain.
  1. hampa-ari lasso
  2. mengalah - x ingat
  3. matahariku-agnes monica
  4. rindu padamu-camelia
  5. tanpamu-6th sense
  6. kantoi-zee avi
  7. tak bisa memilihmu-6th sense



:: perangai batu api ko tue bleh bawak smpai ke mati ke pmpuan???

Cinta Ini Membunuhku...



Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.


Bagaimana, caranya untuk,
Meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
Ku tak seperti, yang kau inginkan.


Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
Tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.


Woo… Hu~u… Haa…
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.




Wanita.



Dijadikan wanita daripada tulang rusuk yang bengkok.

Untuk diluruskan oleh lelaki.

Tetapi seandainya lelaki itu sendiri tidak lurus,

Mana mungkin kayu yang bengkok menghasilkan bayang yang lurus.

Luruskanlah wanita dengan jalan yang ditunjuk oleh Allah,

Kerana mereka diciptakan sebegitu rupa oleh Allah.




:: kredit to krasz batu.


29 November 2009

Cinta itu pedih. betul ker?

hari ni, aku isytiharkan hari sakit hati sedunia.

betul2 hal mcam ni buatkan aku marah n sakit hati. kenape pasal lelaki, kaum perempuan yg lain sanggup membuat agenda 'memaki hamun' kaum perempuan yang lain hanya bersebabkan seorang lelaki? tak ade lgsung ke hati seorang wanita dalam diri orang itu bila die sesedap mulut mengata orang lain dengan ayat2 yg boleh mencetuskan pergaduhan? dan x terbitkah rasa malu perempuan tersebut hanya disebbkan lelaki, die sanggup melancarkan peperangan terhadap kaum sejenis nya? - perempuan itu pendek akal.


kaum lelaki pula, kenapa anda boleh berdiam diri disaat ex-kamu memaki hamun gf kamu yg sedia ada? apesal, cinta lama berputik kembali ker? auuwww...romantik gitu. perangai macam orang x sekolah la. - lelaki itu pon pendek akal. (wpon sekolah pandai2. bangang.)


owh yer...hari ni i x makan nasi langsung. bukan sebb diet. sebb i kenyang kot makan maki-makian seorang perempuan hanjeng yg ntah mane munculnyer. hehehhe...


IKA (nama sebenar), suke suki mengata aku bukan2. die pikir mulut die je kot yg boleh dok mengata orang bukan2, kau x dengar sound system aku lagi. aku pikir x nak hilang mood raya je ni....perangai kau mcm lahanat la pompuan. sangat hanjeng punye perangai.


ni statement aku terhadap perlakuan ko siang tadi. kau sematkan dalam jiwa ko nanti smpai ko mati. ( aku tau, jantan tu akan ckp jugak kt ko pasal entri aku ni. pegi mati..aku x takot ngn ko.)
  1. kau ckp aku perampas ex-bf ko.- ayat aku senang jer...kau nak die balik ker? ambik la...tu pon kalo die nak blik kat ko. mtk maaf la...jgn nak tuduh2 org lain perampas kalo ko sendiri buat perangai dengan jantan tu. bodoh.
  2. kau kate teringin nak dngr suare 'bakal madu'??? - aish....gedik nyer. x hingin la aku madu2 ni. ape desperate sangat ke ko mcm dah x de jantan lain ko nak kan?
  3. kau kate aku lupe ke sape IKA, ex-gf ******. -yer aku mmg lupe. n smpai mati pon aku x nak ingat org mcm ko ni. kau anak lord ke smpai aku nak ingt sape ko? aku hafal formula fiziki kimia aku lagi elok kot...hahaha....
  4. kau kate kp aku cikai- oh yer, hp cikai tu la jantan kesayangan ko buat call mak die, akak die, kaum kerabat die. yg kau nak sibuk kenape? kau menyumbang kredit ker? oh yer...hp cikai tu jugak kot die buat phone sex ngn ko. err...mane tau kan...pasni aku nak samak hp tu sebb ko dah pegang. atau suh 3 tan gelek je kot.
  5. kau kate kat aku pegi mampus - kau mampus la sorang2. kan pahala dah bnyak... xyah hidup lame2 de kalo keje nak rosakkan hubungan orang.
ok. tamat part tue.


sedikit pesanan ringkas untuk yg diluar sane.
  1. utk lelaki itu, yer..saye seorang yg tamak kasih sayang. tapi saye x kan rebut ksh sayng tue kalau ade org lain.
  2. utk wanita yg lain..anda bleh berfikir dengan waras kan? x perlu menunjukkan desperate anda terhadap kaum lelaki. memalukan jer.
  3. utk lelaki (umum)...cube belajar untuk menghargai orang yg berada disisi. jgn dah hilang orang tu, baru nak terkapai2 nak carik nak sayng ape la. tamak..biar bertempat.
  4. 4 all...hidup x selalunye indah. bersyukur ape yg ada.

27 November 2009

Nur Kasih, barbeQue.

x penah2 aku betul2 fokus nengok citer nur kasih ni haa...sambil2 makan daging barbeQue dengan kuah black pepper. cosloaw...n friEs. dah mcm makan kat western lak dah. terima kasih lembu2 yg rela dikorbankan. daging2 anda amat manis a.k.a SEDAP. tahun depan leh buat lagi....kalau aku raya kat Klang la. kalau blik pilah, standart buat sup tulang je la sambil tonton tv atau ngadap sawah belakang umah uwan aku. matlamat malam ini, makan sampai kenyang.



:: penimbang berat aku kat umah ni suke benar menghiris perasaan aku. aku rase aku ringan jer...tapi apesal jarum tu asik tunjuk kat angka ** ? tipu la tue... terguris hati I.

event Datin Leyha.

malam ini i ada event makan2 bersama jiran sebelah.

waktu, lpas maghrib.

barbeque ok...

bukan BABI-QUE;

lokasi, belakang rumah i...

ok lah, i nak sambung potong daging.

dlm hati.....'honGeh lak den ha potong daging 5-6 kilo'




:: lpas ni i kene joggong la tiap2 petang. sebelum lemak kat bdan i makin menebal. huhuhu...

26 November 2009

Raya Aidiladha.

esok dah raya aidiladha.
atau lebih dikenali raya korban.


oh yer...,
surau belakang rumah aku bakal korbankan 9 ekor lembu.
lpas ni bleh suruh mak aku masak sup daging / tulang banyak2.
tengok tv smbil hirup2 sup...
hehehhehe....


eh..tapi kan,
apesal aku masih ada di klang?
x balik pilah seperti selalu.
mak aku pon rilek jer mcm x de gaya nak balik kpg.


mak kau kate,
ade org dah duduk / tinggal umah uwan aku.
aku gelak dulu .....
bagi sedapkan hati. (ala2 gumbira.)


ok lah. nak marah kejap.
lahanat betul sape dok umah uwan aku tue.
ni ha cucu cicit die nak blik kpg nak merempat mane?
lagi2 aku yg mmg hati kepala otak aku kt situ jer.


err... yg suke2 bagi org luar dok umah uwan aku tue,
x kan nak suruh aku blik kpg dok ngn mamat2 bujang serumah?
i kan pompuan...pikir pakai otak leh?
segan uuu....lainla sepupu sepapat.

aishhh.
makin nak raya, mulut makin cabul.
x pelah,
bf aku kate, raya haji adlah raya untuk org yg pagi haji.
makne nye, aku x raya lah.
pale hotak die....geliga cam ayam.
aku pon x sesengal mcam tu.


err...


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
SEMOGA ...PENGORBANAN YG DILAKSANAKAN
MEMBERI KESAN YG BAIK.



yg balik kpg, berhati2 di jalan raya.


Assalamualaikum....

blogging pada pukul 2.30 pagi.

adoyai.

radio di blog ini memperdengarkan lagu2 jiwang standart org putus cinta pada pukul 2.30 pagi.

bikin owner bloG turut feeL..............Ling...

feeling mEnguap2....

niTe ~~~



:: aku tau Faid tgh layan blog aku time2 mcm ni. teruskan... hehehehe.....=p

25 November 2009

yiiii haaaaaaaaaaaa!

dah x perlu bersusah payah nak download citer 2012 kat internet.
payah nak mati carik kat internet.
korek smpai lubang CPU pon blom tentu dapat.
tindakan pantas, pegi pasar malam.
sebelum tu, buat loan senyap rm10 dari dompet abah aku.
pegi port jual cd pasaran gelap.
buat muke plg cun kat abg jual cd tue.
dgn tujuan bg kurg ckit harga cd x ori.
not rm10.00 bertukar tangan, baki rm2.00 dipulangkan.
cd 2012 pon kat tangan.
baki rm2.00 - buat beli aiskrim.
dan terus berlenggang pulang ke rumah....
save bajet gua.



:: loan senyap akan dibayar semula setelah dpt biasiswa untuk sem depan.
:: kadar terkini loan senyap adalah sebanyak rm80.00 dari 3 buah bank yg utama, mak, abah n adik den. heheheh...

24 November 2009

mei - jun 2008. ( flashback time... )


EVENT : KURSUS ASAS PERAJURIT MUDA (S) SIRI 4/2008 - REJ 515 AW.
TEMPAT : INSTITUT PERGURUAN TEKNIK, CHERAS, KUALA LUMPUR.


KELAS SENJATA 1

KELAS SENJATA 2

KELAS SENJATA 3



UJIAN PENGENDALIAN SENJATA

MENEMBAK DI KEM SG.BESI

UJIAN KAWAD KAKI.

UJIAN BERTULIS


TTS..AUUWWW...~~~~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
LATIHAN MEDAN
TEMPAT: HULU LANGAT, SELANGOR







.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

MAJLIS PENUTUP KURSUS APM.
DIRASMIKAN OLEH PANGLIMA 12 BGD PADA MASA ITU.

( persembahan kawad kaki selaku 2 pengawal, tts n pt perang)






:: sehh..penat upload gambar.hehehe....=p