14 December 2009

Dari KL ke Terengganu.

Sedikit seronok walaupun penat. tu je la yg mampu aku cakp pasal family trip kali ni. pegi Terengganu tu pon sebb nak amik adik aku yg dah hbis belajar dari IKM Besut. kalo x, x de makne nye nak berjalan jauh2 ni de hai...baik aku menapak ke PD ke...atau blik Kuala Pilah jer. hehehe...

Jumaat.
  • 0600 h kuar rumah. smpai area2 genting sempah pkul 0745. konfom2 stop kejap nak melantak bagi isi perut ckit.
  • mak aku kate ikot hgway Gua Musang terus ke Besut. pergghh...jalan kat situ mmg sedap kalo speed, tapi bleh mati kutu la. kiri kanan hutan...jalan plak hgway plak pnjg nak mampus...bape jam ntah baru hbis yg part Gua Musang. seblom tu nak tempuh Pahang plak, negeri terbesar kat semenanjung ni ha. 15 kali tidur n bagun pon blom tentu smpai Gua Musang. kalau dah makn pon bleh lapar balik la dibuat nyer.
  • bapak aku bawak kete mcam masuk formula 1 beb ! ingat aku nak offer jdik 2nd drive sebb aku bosan, last2 batal je la niat tue. mak aku penah demam 3 hari aku drive dari seremban ke klang. lantak pi la...malas nak amik port, kang part aku sume x betul.
  • aku satu bilik ngn adik2 aku...wpon diorg lelaki aku pompuan, pdulik hape aku...we are siblings ok!
  • smpai Besut tepat jam 1300. masuk chalet terus membuta jap. pastu kuar mkn n jalan2 tepi pantai. pantai ape ntah...tapi gaya aku konfom mmg mcm org x penah nampak laut la.
  • x de ape yg besut...kecuali part2 makan ni. ( pekan pilah aku lgi best..hehehe). ape korg ingt x de black pepper stick ke kat Tgganu tu? superb siott....lagi sedap dari yg ada kat KL.

sabtu.
  • pagi2 dah merencanakan diri ke kedai mamak kat pekan besut. roti canai disitu sangt sedp weh...takat sekeping roti canai + roti telur x de hal la...laju nje masuk perut.
  • oh yer...aku tau dah nape ramai rakyat tgganu kene kencing manis. sume bende yg diorng nak mkn mesti ade rase manis giler babeng. nasib bek rase KFC kt sane x le sekejam gitu...hahahahah
  • ayah aku rilek jer pegi kenduri ntah umah sape2 kat sane. kawan die yg ajak..lps tu suh 1 family lak tu. cepat2 aku suh adik aku hntar blik chalet. giler pe...aku pkai suar jeans..ngn adik aku plak pkai short. dgn gaye mcm tu nak pgi kenduri kwin? malu dowh.....dibuat ade abg hensem x ke jatuuh market aku kang...
  • oh yer, sepanjng kat sane adik aku je yg drive..bapak aku dah jadik CO...
  • mlm....pusing2 carik makan la.. pastu nak pegi beli buah. rm7.00 sekilo untuk buah mata kucing! mahal nak mati...baik aku korek je mata mane2 kucing yg lalu lalang kat dpn aku..jimat cikit.
  • oh yer, 1 hal yg x leh blah. mlm tu Jabatan Agama Islam Terengganu check bilik. adik aku kate budak laki yg jage kaunter chalet tu bising2 kate nye aku ngn adik aku dok buat bukn2 sebb 1 bilik. dia kate bukn muhrim. pejadah lu bukn muhrim??? mak bapak aku kuar masuk bilik aku tu x plak nampak...patut aku nmpak muke budk tue bengang je mase JAIT just tnye jer..x tgkap aku ke ape ke...

ahad.
  • bngun awal2 sebb nak blik KL. sejuk sangta...smpai...aku cume mampu basuh muke n buat ape yg patut jer. smpi KL baru mandi la nampak nyer...sejuk dowh...chalet tepi pantai kan..
  • kali ni ikot laluan Kuala Terengganu. ha....tu baru syiok sikit pemandangan nyer. n sepnjng perjalanan tu, bleh nampak pantai . laut yg terbentang luas...tapi bahaya utk mandi.
  • terasa mcm sakai skit la...tgok airport dari jarak dekat..and UMT yg sangat lawa...serta istana Terengganu.
  • bapak aku sekali lagi bersinggah2 berjumpe dgn kawan2 beliau yg beliau kenal dlm mase 34 hari shje! ( sebb time tu kene duty mase plihnraya kecil kat KT yg baru2 ni.)
  • smpai KL jam 1900 tadi...kemas sume2 baju, mandi,baring2...tgok tv.
  • aish...aku pon naik bosan bace blik ape yg aku tulis ni. sakai sungguh!


:: gmbar kat entri yg akan dtg k. mencari USB hp adik aku bgi nak rak..mane ntah mamat tu tanam. dengki benar x bg aku pnjm.

3 comments:

abe long said...

wo....asal xsoh depa tgkap ang?

Cik LeYha~~~ said...

giler..bkan aku bersekedudukan dgn jantan mane2..hahha

hans said...

aahhahahahahah
gila tidur 15 kali xsampai2 lagi