19 December 2009

disaat rekrut-rekrut kursus APM (S) baru lepas habis makan.....


'' oi rekrut, kau mai sini ''

'' saya tuan ! ''

'' ha....dah bape lame ko training ni? ''

'' 15 hari tuan. ''

'' ok..aku nak tanya ko satu soalan ni. apa makne RAMD? . ''

'' REJIMEN ASKAR MELAYU DIRAJA , tuan .''

'' RSD? ''

'' REJIMEN SEMBOYAN DIRAJA, tuan.''

'' RS ? ''

'' err....REJIMEN....SOLDADU, tuan ! ''

'' soldadu? kepala otak ko rekrut !!!!''
'' argghh..ko pg push up smpai muntah rekrutkt longkang tue! ''

'' baik tuan ! ''
'' 1......up, 2....up, 3.....up, 4........up! ................10......up!, 11......bluerkssssssssssssssssss.!!!!''

'' kebenaran untuk bangun tuan ! ''

'' haaaa.............banyak ko makan ye rekrut...cepat benar ko muntah''





:: RS - REJIMEN SEMPADAN.
:: bukan sebb budk tu bnyak makan...tapi aku dah bleh agak keadaan longkang yg macm mane die hadp. hahhahaa....

5 comments:

imam said...

lonkang tu busuk sanagat kot..any way thank you..aku pon tak pernah tau apu tu RSD ngan RS walaupon aku dibesarkan dalam keluarga army..aku tak amik tau langsung..hahaha

bibie_boodyn said...

jgn2...ekau yg kono x leha????soldadu....lam dictionary uganda pon x do....

apik said...

leha.. aku stuju dgn bibie_boodyn.. ntah2.. kau yg kena.. then, hang entrepret dlm blog.. heheh..

Cik LeYha~~~ said...

bibie & apik = bukan aku beb...org lain la..ngok2 aku pon x de aku jwab merapik de. aku ckp je x tau tuan! hahah...

Seri said...

asal jawab. betul atas salah lain cerita. padahal kalo tak dapat jawab pun kena, yang salah pun kena