01 December 2009

Luqman oh Luqman.

semalaman membebel dicorong telefon, pagi ni bangun2 dah kene fLue and a little bit fever. ni yx x best...hidung x dapt berfungsi dengan baik. benci dowh kene flue...sebb akan sentiasa pegang sapu tangan. abg aku kate, sebb kuat sangat membebel. garang 1 hal. mangkuk...kalo kekasih hati ko tue x buat hal, x de nyer aku nak memekak2 x tentu pasal. selamat aku tgh cuti n ada kat umah. kalo aku tgh dating, kat situ jugak aku suruh ko telan hp 'cikai' aku tue.

pagi ini, kononye nak bngun lewat ckit. sebb hujan turun dengan lebat nye kan. suasana aman la konon nyer. sekali kow....si budak kecik tue, Luqman mengamuk2 pagi2 bute. suara die, sekuat2 alam..gaya nak bagi command kawad ape. mak aku dah bising2 dah...ntah ape kene nye. tibe2 diam sekejap rumah aku tue. die bhenti menjerit. dalam hati aku nak cakap Alhamdu............. x sempat hbis ayat aku, aku dengar budak kecik tue batuk kuat semacam n bunyi muntah keluar. n die sambung mengamuk2 sambil nangis2.....

aku kuar tengok...alahai...separuh tilam tu dah penuh dengan muntah die. dengn muke bangun tidur aku, cepat2 aku g dapur sebelum aku ikot rase nak muntah. kesudahannyer...aku x dapt tidow. tapi petang tadi aku kunci pintu bilik aku, aku tidow gak sejam. si Luqman ketok2 pintu ajak main belon, x dapek aku nak layan hai... n tu tanda nye die da sihat la tu kalo dah bleh lompat2. dan bile dia dah sihat, makna nye akan berlaku la kerahan tenaga dirumah ni. Mak aku tidow tadi pon aku tengok dah bertampal2 koyok kat belakang badan die. siap pesan sebelum tido, nanti aku dah kawin ada anak, doa la banyak2 jgn nakal n aktif semacam. hongeh nak menjage eiii...!


2 comments:

seLusUr dUniA IndaH said...

hahA..

hebaT LA lUqmAn..

:D

Cik LeYha~~~ said...

beliau kan taiko...

hahah..