15 December 2009

Beramah mesra bersama warden.

Tempat : Asrama perempuan budak2 pandai.
waktu : Prep petang.

korang sume jgn ingat kat asrama budak2 pandai x main kejar2. main kejar2 dengan warden perempuan lagi. rock tak rock warden tu, beliau berkejar sekitar blok asrama gua dengn tudung labuh beliau dan rotan halus di tangan kanan beliau. x pernah2 ade warden nak round blok disaat sume ahli aspuri tengah dok pakat membuta sebb nak ponteng prep petang. mau x ponteng, kelas habis 2.30...prep stat pkul 3.30. 1 jam tu la ko nak kene beratur makan kat dining hall. line jgn citer la..pnjang nak mati... mandi lagi..solat la.....tapi bnyk hbis mase kat dining hall la. tapi makan x de sedap mane pon.

tapi hari tu gua x pegi makan kat dining hall. sebb lauk x sedap..gua dah melantak habis2 kat kantin time waktu rehat and siap ade bekal lagi donat 2 ketul gua beli kat koperasi sekolah. gua cepat2 pegi mandi takot bilik air penuh n smyang. kalo lmbat2 kang, kesudahnye gua kene berkemban jer n mandi pakai air kolah plak kang. tayangan free la plak..

gua keluar blok asrama hari tu awal skit...3.20 gua dah berlenggang kangkung pakai baju kurung n selipar. sandal gua putus hari tu beb. naya betoll.. tepat2 gua dah smpai blok kelas gua, gua nampak dari jauh warden2 gua buat mesyuarat tingkap. msing2 muke ketat jer. gua x sedap hati beb...sebb time gua kuar dorm gua, member2 gua terlentang lagi dgn baju sekolah x berbukak, yg tgh dok main sms la...tu blom yg buat solat zohor berjemaah dalam dorm. cam cilaka..surau bapak punye luas depan dorm.

serius gua x sedap hati. jam dah 3.25 beb..sekor pon x nampak bayang ura2 nak kuar hostel pegi prep. tapi, nak x nak gua kene patah balik dorm gua selamatkan ape yg patut. gua dorm 1, dekat je dgn pagar. heheheh...ye...sessi menyelamatkan ahli2 alsunnah waljamaah dorm gua. giler pe...sorg kantoi, sume kene beb.. time gua patah balik terserempak dgn warden2. gua tipu tertinggal set LK...gua nak amik jap. Lepas 1 hal... gua masuk dorm gua, gua buat silent annoucment terus. kelam kabut mereka jgn tanye la mcm mane...yg melompat terus dari katil, yg selamatkan hp masing2...baju kurung pakai sarung jer. buku ape yg dlm beg pon gua x konfom buku skolah atau majalah atau novel cinta. katil masing2, clear sendiri. kasut selipar pon. time ni gua intai2 gak budak2 lain. sape yg pndang mata gua, mmg gua bagi sgnal la ade singa menunggu kat dpn. sape yg x nampak...mmg nasib kurang baik la.

dah siap2 sume, msing2 terlupa nak bgi warning kat budak2 lain. gua ckp x perlu ade serba salah...mane nak dan bagi warning kat smpai ke dorm 12. silap2 ngn gua2 claim kene tibai ngn rotan. mmg 1 dorm je terselamat, dorm gua. yg lain..gua tawakkal je la.. sampai kelas, gua intai2 dari jauh..ade yg lepas kuar, ade yg terperangkap dlm hell. gua terpikir mcm mane yg terperangkap tu nak kuar kalo dah due-due pagar dah kene lock.

x smpai 10 minit gua intai2, gua da nampk dah sessi kejar-mengejar antara warden n budak2 yg terperangkap. macam marathon beb. smpai ke ceruk semak belakang tu ha gua nampak ade yg menyorok. yg dlm toilet gua x tau la ade yg terselit ke tak. gua masuk kelas...gelak perlahan2. kalo gelak kuat2 kang, ade plak yg cas gua jadik barua. mmg cibai la..

prep gua hbis pkul 4.30. time nak lalu masuk dorm gua, gelanggang bola keranjang yg sbelah blok asram gua tu penuh dengan budak2 aspuri skolah gua. gua syak tu mesti budak2 yg x sempat menyelamatkan diri dari terkantoi. gua tengaok gak adengan sebat-menyebat kat betis2 budak2 ni. hilang senyum gua beb...nasib bek gua terselamat.

msing2 berbaris panjang
angkat kain paras lutut...
dan....
zaappppppp!!!!


sorang dapt 1 sebatan. hadiah dari waRDEn yg baru dilantik seminggu yg lepas. yg aspura2 konfom2 mencuci mata tengok budak2 ni kene sebat. habis semua masing2 masuk blok dengan mulut terkumat-kamit menyumpah seranah orang. mmg payah nak carik yg redha kene sebat tgah2 court bersaksikan aspura n bf masing2 ( sape yg bercinta dg aspura la...).

mlm tu masing2 yg kene tibai sume stok pakai kain batik atau suar pendek je.senang nak tarik smpai paras lutut. pedih beb gua tengok kesan kene sebat tu... yg kulit cam kulit biawak, x de hal la. ni yg halus cam plastik, terkelenset gua tengok. laku jugak la minyak gamat malam tu.



:: gua dngr citer mlm tu aspura plak yg kene spotcheck. rokok,hp,jeans..sume lesap masuk bilik warden. tu blom yg kene sebat kat punggung masing2 sebb fly malam.

:: budak2 yg stok blacklist dgn warden skng gua tgok sume dah jadik orang berguna. ade jdik cikgu...pegawai tentera..yg x blaja plak, msing2 keje bgus2. x de la merapu jdik mat gian de gua tgok. Alhamdulillah...

2 comments:

abe long said...

mesti kamu yg mula2 kene nih

Cik LeYha~~~ said...

saye x kene...hyahahha