29 December 2009

wanita idaman lelaki...( entri motivasi )1.SIKAP KEIBUAN
Banyak lelaki yg terpikat pd wanita yg bersikap keibuan,lembut , mengambil berat dan penuh kasih sayang.Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress,cemas, gelisah dan senang.

2 . KEANAK-ANAKKAN
Dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakkan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki.Mereka terasa terhibur dengan keletah anda, tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg melampau dan menyakitkan hati.Tetapi sikap keanakan yang menyenangkan. Misalny­a kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki,wanita ceria membuat lelaki lebih ghairah.

3 . PENUH PENGERTIAN
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya.Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yg tepat utk berbincang masalah dan sebagainya.

4 . MENGHARGAI
Wanita yg menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki.Berbeza dgn wanita yg suka di perlakukan dgn lembut,lelaki suka dihargai ,dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Pengharg­aan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

5 . MENJAGA PENAMPILAN
Lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga penampilan agar sentiasa kelihatan cantik,bersih, kemas dan menarik.Penampilan yg baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya.

6 . PANDAI BERBICARA
Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual.Walau walau topik perbualan yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran wanita,wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yg pasif,tetapi dapat memberi respon dan pendapat yg baik,serta mengalihkan topik yg agak serius
kepada perbualan yg lebih menarik.

7 . PANDAI BERGAUL DAN MENYESUAIKAN DIRI
Wanita yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih dimata lelaki.Wanita tersebut tahu menghadapi org yg lebih tua dan cara berhadapan dgn orang yg lebih muda.Apabila berhadapan dgn suasan yg baru,wanita tersebut tidak gentar,malah cepat menyesuaikan diri.Dia mudah diajak kemana saja dan tidak kekok
samada di bandar atau di kampung.

8 . MENGHORMATI DIRI SENDIRI
Lelaki suka wanita yg menghargai dirinya sendiri sebagai seorang wanita,bersikap sopan dan mempunyai etika.Wanita yg menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya.

9 . SIMPATI DAN PRIHATIN
Lelaki suka wanita yg murah hati,mengambil berat,simpati pada nasib yg susah.Sayang pada kanak2 dan tidak memilih bulu.Kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yng mulia.Ada kecantikan dalaman pada dirinya yg memancar keluar dengan indah dan mempesona.
:: saya ade ciri2 seperti diatas x? kih3....=p

12 comments:

si epal said...

i lyk!!

Cik LeYha~~~ said...

i pon lah kalo cmtue..hahaha

abe long said...

2-2 perasan
hahaha

zamfadliez said...

aiseh...sape la sudi jadi teman hidupku yg punyai ciri2 di atas...?hahah....sape cepat die dapat,tawaran terhad!wkekek...adiooss...~!

cikmemy said...

ade.ade.sume ade.(harap maklum.ini adelah bodekan.cik leha sila belanje makan)

Aminah said...

hrm satu pn gua xda bnda kt ats..so xpyh khwin..hahahaha

Loyer Lelaki said...

yang pnting bini gua takde misai sudah....

norMAzuan MUstafa said...

lu nk mintak undi kesian ker nie...okok....lu ader la.....'ckit'

Seri said...
This comment has been removed by the author.
Seri said...

cuba buat & beri yg terbaik utk org tersyg

x dpt pun 9/9 dlm statement tu

laki cikgu kimia said...

cuba la jd kalu boleh. hihii selamat tahun baru!

Cik LeYha~~~ said...

abe long - u jeles?? hehehe

zam - amboi...bleh plak die bukak tawaran kat cini ea..

aminah - parah la lu ni beb..hahha..

cik memy - x yah bodek aku mtk belnje. duit tgh x de beb. hahaha

loyer - eh incik loyer...dah lame x singgah yer. hehehhe...kalo bini lu ad misai mmg mggegar dunia la.

mazuan - ade bnyak...bukn cikt...hahah...

seri - thanx dear...

lck - thanx bro. kirim salm kat cikgu. hehhehe