16 January 2010

weekend gua barai di Theme Park, Times Square.

perghh...tajuk nak entry nak gempak je. mampuih la...gua dah sangap idea ni nak tulih tajuk entri.

hari ni gua dipelawa oleh orang2 kaya Jalan Semarak untuk ke Times Square. gaji pon x lagi tapi beriya nak main roller coaster dlm theme park tu. pesen x penah masuk fun fair gua tgok. tapi, gua kisah ape...jnji tiket gua lu bayar, gua sedia jadi guide tourist lu org. gua mmg sedia tahu dah slok belok dlm tu berbanding mat2 n minah tiarap tu sebb gua dah penah masuk sekali. tahun 2007 yg lepas. hahahha...

dlm tu gua dah aim satu tmpat mainan yg sumpah gua x nak jejak lagi dah. cam babi kene bius je kalo naik bende alah tue. sebb gua x nak kejadian gua muntah kat toilt sebb pening berlaku lagi. jatuh la saham gua beb. gua suruh makhluk2 tu naik je.. pesen org x penah masuk kan mereka2 tu, dengan gua2 kene paksa. luruh hati gua dengar ayat diorg ''....ala minah....x askar la lu...bende alah tu pon x nak naik...'' babi. sakan mereka gelakkan gua. ahh..mereka x tau hard core tahap peningnya kalo dah naik bende alah tu. dah la gua baru lpas melantk kfc. gua risau chicken wing yg gua telan tadi terkeluar balik je.

habis je bende alah tu, gua masih staedy. sebb...selama bende tu berpusing, gua tutup mata. gua bayang gua tgah naik kapal terbang. tapi, tahap adrenalin dlm badan gua mengalir mmg laju beb. jantung pon laju je berdegup. nasib bek x gugur.

dah main2 sume ape yg patut...main tembak ala2 sniper...naik bende alah tingi tu...main langgar2 kete cm cilaka..sume pakat nak main roller coaster. klimaks penceritaan la konon nye. mereka2 masih steady2 ayam, wpon sebenarnya gua tahu...mamat tu dah tekan2 perut! hahahaha....

hbis main roller coaster, gua dah hulur air kat mber gua tu. pastu gua tolak die cepat pegi tong sampah yg berdekatan. tandas jauh. x dan telan air...terus muntah kt dlm tong sampah tu beb! gua ngn yg lain dah sakan gelakkan lu beb... awek lu lagi hampeh...hepi tgok lu lunyai kat roller coaster jer...penat maintain ye bang..hahahha...

gua dah ckp kan reveal giler masuk sane? lu x payah susah2 nak side roll ke foward roll ke...lu naik je sume2 bende alah dlm theme park tu, habis tu dah boleh tgok tahap ketahanan lu.

nsib bek lu budak KPD...bukan Askar Melayu. kalo x sumpah, sebulan gua gelakkanmember gua ni. dengar2, lu bisik kat telinga bro gua....'' adan...aku x rela dah masuk tmpat tu...kalah training aku kat PUSASDA.''

hahahhaha....=)



mber gua yg muntah yg baju hitam tu. muka pon mcm tahan berak.
gua bisik...'' ni la lthan asas seblum pg kursus airbone..hahha"...



1: balik tu, helmet mber ARC gua kene tibai. 2 lak tu...
2: pkcik DBKL pon hntr surt cinta beherga rm100.00
3: bro gua duty mlm ni. die msg die termimpi2 lagi roller coaster tadi. pesen x penah bersyukur. masuk sekali cukup la bai....
4: assgment gu terbengkalai lagi!

4 comments:

zamfadliez said...

byk main la,mane keje nk siap!haha...adiooss..~!

Cik LeYha~~~ said...

x de hal...siap jugak...cume terbengkalai..hahah

Anonymous said...

bahasa macam haram..haha

Cik LeYha~~~ said...

'' bahasa mcm haram?? ''

err...bahasa anda pon kurg baik...huhu