22 January 2010

saya sayangkan duit saya.

assalamualaikum.

hari ini saya penat berkejar sana sini melangsaikan apa yg patut sementelah elaun sudah masuk.( ayat skema giler babi...hahha).

terasa ringan beban dapt bagi balik duit kat mak abah...segan dowh paki duit diorg. mmg tnggungjawab mereka lagi nak bagi aku makn pakai cukup, tapi dah aku ni jnis stok2 penerima elaun, so rase nya x perlu lagi la membebankan mereka dgn nak mtk2 duit ni. lain la aku kedarah duit PTPTN....mmg kene cilok2 gak la duit parents. hehehhe....

aku bagi mak abah ckit...topap balik ASB..asing2 duit buku n KRS..n duit blnje ckit. kesudahnye baki cukup2 utnk blnje buln 2 n 3. bulan 4,5 n 6 buat masih ni x perlu risau lagi. duit buku n duit wataniah ( gaji annual camp thun lpas + bonus tahunan ) x masuk lagi....so, yg akan masuk kali kedua...jadik duit blnje seterusnya. hehehhe...

serius...gua sayang giler akaun ASB gua. gua jnji beb x kan usik lagi duit ASB tu. dividen tggi gak la..kalo x, x kan gua dpt dividen smpai RM55...tapi last baki ASB gu ade RM100 je sblum ni. hehhehe...

bak kata bapak aku, masuk ASB 2 kali setahun....keluarnya 20 kali sthun. hehehehe...owh...gua mau bersenang lenang sekrg membaca majalah Tempur. n berehat2 sebb esok ada kelas ganti. cinabeng toll....

weekend....jgn risau...kmungkinan gua pusing2 kl untuk window shopping sahaja...kan zaman ekonomi gawat sekarang. nak tgok cerita ADNAN SEMPIT, beli cetak rompak sudeh...

daaaa...luv my money...hikhikhik...(^_^)

:: minggu ni gua pegang title BUJANG! yahoooo..............gua sangat hepi. hahhaha...=) ( mampus gua beb kalo abg gua jumpe entri ni. )

4 comments:

tQa_elRic said...

woI

elaUN Ko Da MASuK?

SEENgaL ToL

Ak x dapAT Lg Ni

siyEs sediH

makAN PUn kna CATu DAa..

Cik LeYha~~~ said...

dah selamat dibahagi2 kan pon..

kudabesi said...

cam ne elaun aku x masuk lagi nih..

korg lepas insiden minyak itam tu, elaun asyik cepat jer masuk

btw..tempur mahal sangat lah, sape yg ada copy BTDM..leh distribute kat aku

Cik LeYha~~~ said...

tempur rm15...mmg gua simpan buat koleksi pasni. BTDM gua tibai dari kem je...hahaha