07 January 2010

Anatomi dan fisiologi.

anatomi dan fisiolog, i salah satu subjek gua untuk sem ni. under minor PJK. gua ingat belajar pasal ape anatomi ni...rupe2 nye pasal tubuh badan manusia. tulang temulang, otot motot, darah2, organ2, n proses2 yang berlaku dlm badan manusia. habis briefing subjek ni, dari segi references and terms yg bakal terkeluar dari mulut lecturer gua, gua buat konklusi...jadik cikgu KH yg amik minor PJK tetap x bleh lari dari dunia sains2 hayat manusia ni. terms dah konfom dalam BI, yg x leh blah..lect gua turut serta kan term2 medic beliau dlm mass lecture nya. Siti Aminah ni kalo tau mesti beliau gelak2 kan gua tgok gua mnggelupur belajar term2 sains ni. dah sebelum ni gua sibuk dgar pkataan msin2...alat tukang..enjin2...tibe2 belajar plak yg sains2 ni. haru hidup gua kali ni...

semalam, 1st mass lecture dengn lect gua Mr. Ghana a.k.a Sivaji The Bos. beliau mmg ade gaya. lecture beliau x de la membosankan, tapi kalau lu x prepare pape notes ke...or x bace ape2 info seblum msuk kelas, so x yah la tergedik2 nak angkat muka pndang mata die dlm hall. tergagap lu kalo tibe2 die tnye terms yg dlm BI tu. 1st lecture, mr ghana dah suruh budak2 ni label tulang bahagian tulang manusia. mcm2 nama ade...tapi plg gua ingat bahagian 'TULANG BERONGGA'...makne dlm BI gua x ingt.

smpai kat part 'tulang berongga', mr.ghana directly tnye soalan kat satu hall, kenapa bahagian tulang tersebut dilabel kan sebagai tulang berongga. budak2 dlm hall sume dah bisik2 dah carik jawapan.


tapi gua x bincang2....gua dngn confidentnya jawap...

'' sebb dlm bahagian tulang tu ade ruang udara. sir ! ''


giler mantap punye jawapan gua bgi. standart budak teknikal la. wpon x kuat 1 hal dengar...tapi ckup kuat la unutk mber2 kiri kanan depan belakang gua dengar




x smpai 5 minit gua jawap, mr ghana bagi jawapan,

'' sebb dlm bhgian tu ade sel2 ....thats why ia dipanggil tulang berongga....''





:: member gua bantai gelak sakan smpai abis lecture. haram jadah betul.

10 comments:

zamfadliez said...

over confident giler!hahah..lu len kali nk jwb soklan usha2 la jwpn dulu bro!hahha..adioosss..~!

Cik LeYha~~~ said...

rileks2 sudeh...nsib bek mr.ghana x dengar..hahhaha...

eh...ko salah jantina la ni...pgil2 aku bro ingat aku jantan ke?? hahaha

Seri said...

blaja taxonomi ikan & lembu lagi best. hehe.
padahal nak belajar masak je.

norMAzuan MUstafa said...

kasi tengok itu Grey Anatomy lah bhai(eh lu pompuan)ok silap...khaii......

Cik LeYha~~~ said...

seri - tu la pasal...pesen blaja gaye ape ntah...

mazuan - khaii name lelaki. bikin malu je.

laki cikgu kimia said...

alah tulang sumsum sebab makcik som punyer tulang.. tulang dada sebab makcik ida punya. manade susah sangat?

Cik LeYha~~~ said...

pergh..parah dah laki ckgu ni..
nsib bek ckgu kimia..kalo ckgu bio, hangin beliau ade student jawap gay gitu..hahaha

Aminah said...

tulang berongga..spongy bone....okies??

gua gelak gak tang lu mention nama gua....ihihihih

gudluck..tak susa..senang je..ape2 gua le tlong...ilmu tak le kedekut...

Cik LeYha~~~ said...

ha...spongy bone tu la..hahhaa..
gua baru je potostat buku anatomi n fisioly untuk nursing student. mesti pasni gua leh jadik nurse jugak kan??
hahaha

Aminah said...

nurse hbis...awww...