19 January 2010

saya dan dia.

kelmarin dia mengeluh...
askar dulu n sekrg dah x sama..
ye..semgt nak berperang die tu mmg tggi...
dia kata...keje bukn2 je skng...
mcm pncacai dah..
tapi betul...
kawan2 saya yg lain pon kata bende yg sama.
mgkin ada sebbnya..
kita mana tahu kan??

semlam dia kata...
dah x boleh nak kuar selalu la syg...
awal2 tahun ni mmg sibuk.
lawatan sana, lawatan sini.
P** asik nak buat lawatan je..
mcm dah x de keje lain...
keje asik nak ngipas org je...
kot nak nyumbang duit x pe gak.
bagi naikkan gaji ke..
tu x blom kene fitik sane fitik sini...
guard sane guard sini...
dah x serupa askar dulu2 zaman2 p.ramlee...

ptg tadi die msg...
teman abg amik gmbar syg..
wah..wah...wah...sakan...
baru nak merajuk sebb x leh selalu kuar..
( alasan je amik gmbr tu..sahkan bleh pg sendiri..hehe..)

tadi die ckp...
abg dah x dok kat batalion.
dok tadbir skng...masuk RP..
wah...wah..wah..( lagi..)
lagi sakan...
RP mane terlibar sngt tugas rejimental ni...
hahaha...
( hati dia panas jugak..sebb keje asik guard depan kem je.)

n tadi jugak saye kata...
keje elok2...
tu yg awak minat..teruskan...
askar dulu n sekarang mmg x sama..
sebb zaman berubah...
orang...dah tentu berubah..
kita x mampu tegur kalau atasan, setaraf, atau bawahan yg buat salah..
tapi cukup kalau kita yg bekerja dgn jujur and ikhlas..
mesti ade rezeki kita sendiri..


dia mmg kesayangan saya...hahahhaa...=)

6 comments:

zamfadliez said...

betul2,RP pun kire tugas gak,dlm armed forces nie,kiter x larik dari 'saya yang menurut perintah',suke xsuke,minat x minat kena gak..detail is an order...malaysia sekarg xkan berperang CIW o CW da,tapi lbih kpd tecnology warfare,jadi kene siap sedia la..tugas RP penting tuh..anyway..go go go..~!heheh..adioooss...~!

kudabesi said...

hari-hari aku bperang..

bperang dalam modern warfare..kdg2 CW, kdg CIW..slalu KIA la haha

EMP burst!!

Frodo Baggins said...

askar dulu mmg rasa betul2 perang
skank mungkin tak ..
itu bezanya kowt

tp smngatnya ttp ada kan??


askar benteng negara!!

>>___<<

Cik LeYha~~~ said...

zam - go go go untk kami...wahaha..tahnx..

kuda - ko main game je lbih ni. hahah

frodo - yup..semgt tetap ada...=)

tgkpikirtulehpikirbcepikir said...

even sy yg bukan tergolong dlm askar pun, terasa2 semangatnya...
ASKAR SUPERB...

Cik LeYha~~~ said...

hehehe..=)