15 August 2010

Pengalaman puasa 1.


Tahun : 2000


Time ni, aku baru sekolah darjah 4. Adik aku lagi 2 orang baru darjah 3 n darjah 1. Sessi persekolahan masa tu, aku sekolah kebangsaan waktu pagi n sekolah agama sessi petang. adik aku 2 orang tu terbalik pulak dengan aku, sek agama waktu pagi n sek kebangsaan waktu petang.

Awal2 Ramadhan masa tu time hujung2 waktu persekolahan. Maknanya, belom stat cuti sekolah lagi la....dan salah satu sebab kami bertiga kene pergi sekolah lagi adalah sebab time peperiksaaan akhir tahun tengah berjalan. Memang x de can nak monteng punya....

Jadinya, dah darjah 4 waktu tu kan....aku dah stat puasa dah. x de kes2 aku telan air paip dah time tu sebab berdasarkan pengalaman tahun sebelumnya, air paip boleh membuatkan kita sakit perut sepanjng hari berpuasa. Tapi ape pasal ntah hari tu...cuaca panas ya amat.....!!!!

Kene plak masa pukul 1 lebih time aku balik dari sek kebangsaan nak siap2 ke sekolah agama plak, aku tengok muka adik aku 2 orang tu segar bugar je time diorg pakai kasut nak pegi sekolah kebangsaan....(komfom2 x puasa diorang tu...). Ntah dugaan time tu nak ngabihkan puasa lagi sekerat hari mmg perit! haus semacam... x kan nak minum air paip time mandi lak kan?? maun x bloody hell punya sakit perut yg aku dapt..


intai tengok ayah aku...tengah cakap dalm hp dengn kawan dia.

intai tengok mak aku, dia kat pagar depan tunggukan adik aku naik bas sekolah.

intai peti ais, ade pulak milo ais ntah celah mana wujudnya.

intai mineral pot kat dapur (alaaaa........yang tempat letak air yg ade batu2 mineral tu..)


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

haaaaaa..........tuuuuu diiaaaaaaaaaaa!!!!!1
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dan dan aku tadah terus mulut aku kat muncung mineral pot yang tempt air tu keluar!!!
hahahhahaa.......nikmat la tengahari buta tu aku pegi sekolah agama dengan tekak yang segar bugar!!!



come on la beb...x kan aku nak capai milo dlm peti ais tu lak kan??? kantoi bodo la ngn mak aku yg aku curik2 minum.. tapi kalau air mineral dlm mineral pot tu, komfom dia x perasan! x de keje die nak ukur brape liter air mineral die kene sedut masuk dlm mulut aku. hahahahaha....


2 comments:

Seri said...

pandainya. anak siapa ni?

selamat menyambut ramadan al mubarak (^_^)

anak merdeka said...

muahahaha....