19 May 2010

Poligami.

semalam gua sibuk baca akhbar utusan malaysia. ade dua cerita tentang poligami. cerita pertama, poligami yang mendapat kebenaran. cerita kedua, poligami yang tidak mendapat kebenaran. tapi..gua pelik...gambar yg terpampamg sume nye muka bahagia. kalau yang dapat kebenaran tu dah tentu lah bahagia...tapi yg xdpt kebenaran mahkamah ni...pelik sekejap gua tengok.



gambar 1 :
ni keluarga bahagia salih yaacob denagn 3 isterinya...yg ni la dah tentu2 muke hepi ye x...ade bini smpai 3 pon masih steady x de masalah2 smpai nak naik mahkamah,...





tapi....







gambar 2 :
tu sebb gua pelik seketika....ape yg dibanggakan sangat dengan berpoligami tanpa mendapat kebenaran mahkamah ni ea??





p/s : bile gua dah tulis entri begini...berdasarkan gmbar pertama...bukan bermakna gua benarkan gua punye future husband buat poligami. bnyk cantik.........

3 comments:

joegrimjow said...

kat malaysia, kalau nak berpoligami, kena ada lulusan dari mahkamah

prosedur

mmg sangat elok buat macam ni, at least takde lah org yg tak berkemampuan boleh kawen

so
kisah gambar ke2 ni

sbb die xmintan kelulusan dari mahkamah
sebab tu kena denda
tak ikut peraturan


bukannya susah mahu gtau kat mahkamah

shafiq said...

kesian abanng bung kena masuk jail..haha..


My latest entry : Ini Budak Lelaki Suara Macam Lady Gaga

K.O.A.L.A said...

joe - beliau berkemampuan kan? tu yg gua pelik tu....mitk permission pon payah ke?

shafiq - abg hang ke wei? hik3..