25 May 2010

gomen oh gomen...

ahakz. hari ni aku jawab exam paper teknologi membuat pakaian. boleh tahan soalan nye..tahan ape?? tahan susah la... eh apesal susah lak? sebb aku xbace. itu je jawapannye. and tadi...memang banyak merapu. dah mcm org x waras dah tadi. tapi ape yg penting??? kertas aku penuh dgn jawapan. betul x betul belakang kira. ok, tutup cerita tntg bende mengarut ni.

exatcly, aku baru lepas balik dari pejabat pos. bukan nak pos duit, pos kuih raya ke ape ke...tapi gedik kuarkan duit asb. itu je la duit yg aku ade. sekali semggu mesti aku menapak punya la kat pejabat pos tu. nasib abg hensem kat situ je x tergoda kat aku. dari aku simpan dalam bank yg pakai kad..lagi dasyat. mau 3-4 kali cucuk duit. maka, keberangkalian duit nak hbis cept memg besar la. kesudahnye hujung sem dah mcm pelarian x de duit nak makan.

cuma aku agak pelik jugak la. selalu ade je geng2 yg isi borang merah ASB. tapi hari ni sume pakat amik borang kaler biru. siap duit 3-5 keping dalam tangan. sakit jugak mata aku ni tengok... turn aku kat kaunter pej pos..selamba x segan aku borak ngn abg hensem jage kaunter tue...

'' apesal ramai sgt masuk asb hari ni ea...?''

'' semalam gomen dah gaji dik....adik x masuk duit jugak ke? asik kuar je abg tgok...''

'' owh....kite student...mane ade gaji...heheh...''


dlm hati.....'' siot...mane aku tahu gomen gaji semalam...''



2 comments:

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

tengok tajuk td ingatkan 'gomen' dalam bahse jepun. haha. gomen tu pe?

K.O.A.L.A said...

shortform goverment sayg...hahah