01 April 2010

kursus.......

pegawai gua baru call. tanye nak pegi ke tak PO ( Potential Officer ) course kat Puswatan, Ipoh bulan 4-5 ni. dia nak try2 hantar name gua pgi kursus kalau dpt. merepek juga idea beliau ni. time tu kan gua x cuti sem...celah mane nak dpt pegi. tapi beliau kata, nak buat surat permohonan kat pengarah gua mtk kelepasan. sebulan tu bai....sejak bile maktab gua nak bagi cuti free2 mcm ni???...study gua lgi...tu blom final exam lagi....


Puswatan pon...kot ye pon buatlah kursus time cuti sekolah ha...dapt gua kuruskan bdn balik kat padang kawad tu. unit2 lain x nak ke buat kadar thun ni time cuti sekolah??? adeii...


ikot hati nak pergi...ikot akal fikiran, x tahu lagu...ikot logik akal plak, x payah pegi la jawabnye...


emm..tapi sebenarnya gua nak pegi kursus kadar dulu baru pgi kursus2 yg lain...

3 comments:

kudabesi said...

bagus la lu..

lepas nih kena panggil ko tuan la pulak..

biasa la, halangan dengan pelajaran biasa berlaku. x leh salah dorang gak mungkin time cuti skolah, dorang busy nak layan anak-anak so time tu dorg malas wat skola

KADAR lama gak ke?

Cik LeYha~~~ said...

sebulan!

kurus aku bai kalo ikot kursus diorng...

kudabesi said...

tak nak join Risik ke weh? kaka

kursus kat batu gajah ke sg buloh entah

yg kat temerloh tak operational lg aku rasa..klu operational pn mampus aku tak tau. x de gaya kem pun..

Selamat ber kurusus asas displin anggota pangkat rendah