09 October 2009

Marah. Sakit hati.

salam syawal...

sejak kebelakangan ni, macam2 hal berlaku... semuanya menguji kesabaran betul. bila hati betul2 dah tenang, ada je perkara yang menguji hati ini kembali. ada juga part yang hilang sabar.

semalam, tangan kiri aku berparut. sebab kene iron baju. kononnya hati2 takut baju kebaya terbakar kalo iron main redah jer, alih2 tangan sendiri plak berparut. hambek ko....jatuh market aku. kene kat tangan yang nak sarung cincin lak tu kalo time nak nikah. pasni tukar posisi sarung cincin la. sarung kat tangan belah kanan ea. unik sikit. hhehehe....

tengahari tadi, aku rasa 1 kelas rushing buat assigment folio landskap untuk minggu depan. ini lah akibatnya kalo group dengan mangkuk hayun yang perangai cam hantu raya. terbarai sudah assigment aku. mintak maklumat yang sedia ada untuk lengkapkan folio, macam nak kene mintak sedekah. aku suruh transfer gambar je pon....bukan suruh lukis. tu pon payah. apa kesss???? perangai cam orang tak sekolah langsung. bila kita marah, kata kita tak hormat dia. come on la....mintak baik2 pon buat muka cam gampang, mau tak hangin satu badan. buat kerja berkira....kononnya penat sampai nak mampus bela biawak 2 ekor. perghhh....ayat cam cibai. nak kate orang lain tak buat kerja, kau buat ape??? serius aku fed up ada classmate mcam kau... bukan aku sorang, sume naik hangain jer ngn perangai x senonoh kau tue.

petang tadi pula, mak aku plak mesej pasal umah kat kpg tu nak disewakan. aku sensitif sikit dnegn rumah2 kpg ni. nak2 umah arwah uwan aku. apa kess nak sewa2??? dah x de sen sangat ke smpai nak bagi orang luar dok umah tue? aku bukan kedekut....tapi kalo ade orang lain dok umah tu, kang aku balik Pilah, aku nak merempat mane?? sila pikir sampai otak sikit.... korang mmg dah x dan nak balik kpung dah, tapi x yah la umah uwan pon nak sewa2. nanti aku yg nak balik ngn paklang x kan nak merempat umah orang lain plak. sangat bodoh tue nama nya. rumah pusaka nak sewa2 kt orang luar...apa kess????? lainla dah x de kerabat Hajah Halipah lagi yang hidup kat dunia ni....yg ada ni ha laa yang selalu balik time raya...balik sebulan sekali...mesin rumput bagai nak rak...menjaga rumah walau x seberapa... Rumah tu la banyak yang meninggalkan kesan dalam hidup aku....


:: tangan yang melecur kene iron, x seberapa sakit...masih boleh digunakan. assigmnet yang terbarai...kurang2 pon kene tendang maktab atau repeat exam. tapi kenangan yang sedia ada kalau diubah n x dikekalkan, akan hilang begitu sahaja n x kan kembali lagi....

1 comment:

The Hobbit Frodo said...

hehehehe ~ xperlah letak jer cincin kat jari kanan pulak. Sleeping partner mmg slu jadik bila ada group asgment. Mmmm, umah tu rasanya elok bincang baix2. Me?? aku x benarkan rumah atok aku org lain tgl. hhuhuhuhuhuhu ~


>_____<