21 October 2009

exam ( numerical literasy )

Numerical literasy subjek wajib untuk sem ni. tergolong dalam subjek matematik. bahasa pengantar pula ialah english language. pagi tadi gua baru habis last test untuk subjek ni. semalam pula, gue dengan nekadnya study ape yang patut. taubat dah x nak menggelabah puyuh dalam dewan kalo x dapat jawab. kurang2 hati mesti tenang walaupun bakal kehilangan markah cilaka punya banyak.

tapi semalam, gua agak gua dah study formula2 isipadu bongkah 3D ni. gua bukak buku beb...bukan certain member2 gua...study soklan spot jer. mmg hell hidup gua kalo study spot atau soklan bocor. sebab buat dalam keadaan yg hati x tenang, and keberangkalian untuk pensyarah gua tau yg gua dpt soklan spot / bocor adalah tinggi...sebb dlm kelas gua jnis kurang pndai punya budak. 5 kali pensyarah gua tanya pon blom tentu jawapan gua tu btul.

gua belek2 soalan sebelum buat. sume pkai letak 2 markah je bgi setiap soalan.???? apa kess??? gua saspek pensyarah gua pkai taktik ni....bahaya juga bagi gua. sebab kalo markah pkai letak 2 je untuk stp soalan, kalo gua jawap betul je separuh, apa yg tggal kat markah gua???

gua adjust bagi bace doa dulu, mintak tenangkan hati time jawab soalan. tangan gua laju je menulis jawapan. betul ke tak blakang cerita. janji hati gua tenang. sampai soalan yg ntah keberapa, gua dah stat fed up. mau x fed up, dulu gua blaja math dalam bahasa melayu, kali ni jawab exam dalam english language plak.

dalam ruangan jawapan, gua patut tulis dalam istilah BI, nak tak nak gua tibai jugak jawab dalam BM...x kan nak biar kosong je kot. yg serius konfident gua jawab dengan agak bagus bab kira-kira jer. formula isipadu prisma jer gua salah. hilang 2 markah. cilakak!

:: gua patut tuls weight scale, tapi gua tulis penimbang berat.
:: gua saspek markah gua cume 20/40 jer kot....hampeh b etull....

3 comments:

Loyer Lelaki said...

len kali lu jumpa bomoh dlu ke apa, mnta soalan2 spot . klu x bleh, lu jumpa bomoh hujan, kasik mnta ujan lebat, biar dewan nak periksa bnjir ke, tanah runtuh ke, tukang jaga periksa lemas ke, nasib baik periksa bleh tangguh. tapi doa kan senjata org mukmin, maka berdoalah kamu sebelum kamu masuk periksa. itu yg terbaik. chaiyok!

chipsmore said...

ok la tu ada markah..hehe ;)

zamfadliez said...

haha...aku punyer markah terok gak..~!huhu,adioos..~!