23 April 2011

rindu pada yang tiada.

some times, aku x leh lupa sikit pon pasal kpg aku. bukn kt klang, tu umah. ni kpg. means kt n9. umah uwan aku. hati lebih kesana wpon membesar di klang. x tau la nape. mgkin sebb aku rapat dengn arwah uwan.

uwan meninggal seminggu lepas aku hbis exam spm, tahun 2006 di hospital klang. sakit tua. masa tu umur die 77 tahun. dan dalam kepala aku cuma ade ingatan2 yang manis bila dengan beliau. ingatan yang pahit cuma ada satu, iaitu bila dia pergi untuk selama-lamanya. jgn tnya berapa lama aku down, kira bagus aku x dpt pg plkn time tu. kalau x aku pgi dlm keadaan yg x de hati walaupun aku suke PLKN.

erk. baru berapa baris aku taip, mata aku dah berair. ahad, means esok aku blik kpg sekejap.ade kenduri kek terachi. tpi balik dgn mber. baru nak menyinggah ke kubur. sorry, aku lebih suke bersendirian bila ke sane.

rumah...itu amanah kepada aku untuk menjaga nya bila smpai masa...bnyk kenangan. terutama bila kene libas dgn mak abah aku masa kecik bila smpai masa blik klang, tpi aku menangis hentak2 kaki x nak blik. nak jugak dok kpg. dan aku sedang buat perangai yg sama, ligat blik n9 tpi x nak balik klang. tpi sekrg x de sessi libas-melibas lgi.

when my mother said there is nothing there, it makes me so sad. there is something left behind there mom.


it is my SOUL.

1 comment:

MAPPIAU said...

alahai tacing siot..be setrong dik!