08 July 2010

x profesional katanya...

Sepatutnya, hari ini x menjadi hari paling marah buat aku. Sementelah, elaun dah msuk. Tapi, mengenangkan kata-kata salah seorang pensyarah yg mengibaratkan beberapa orang pelajar yang dikatakan tidak mengutamakan aktiviti maktab berbanding tugasan yang tidak mendapat ‘pengiktirafan’ maktab. Wadehell????

Kenapa perlu salahkan orang lain, hanya sebab orang yang sepatutnya buat keje, x dapat jalankan tugasan dengan baik??

Beliau mempertikaikan penglibatan pelajar semasa pesta konvokesyen tersebut bila beberapa orang pelajar ( sahkan, 2 orang shj ) tidak melibatkan diri dengan perbarisan kehormat pengarah, tapi melibatkan diri dengan tugasan yang ‘tak berkaitan’.

YESS!!!! She meant, the wataniah and pencak silat team. Sebab dua persatuan tu je yang x masuk dalam unit kokorikulum. Tapi, yang bikin hot tu...asik dok ulang/ salahkan yang budak wataniah. Ok. Bukan sebb aku pikir aku yang terlibat masa tu untuk team watan, tapi memikirkan asik nak ‘tembak’ team aku je pehallll???

Cuma 2 orang sahaja anggota shj dari semester 3 yg buat duty tu, and dia cas kami x mengutamakan kepentingan bila tiba-tiba berlaku masalah kekurangan anggota KRS untuk berkawad! Profesional atau tak tu??? Yg diorang dok salahkan kami ni, tak kan tak terpikir langsung berapa banyak kepala pulak yg dok membuta kat asrama tu x terlibat apa-apa kerja langsung!!! Ade pikir??? Tau nak lepaskan kemarahan kat orang yg depan mata, yang x nampak kira selamat la?? Stupid.

Another thing, lain kali kalau nak pakai orang, cakap awal-awal! Jangan last minit baru nak bagitahu itu ini, orang dah sibuk dengan komitmen lain. Macam ko tiba-tiba ada rasa sakit perut nak terberak, mestilah ko cepat pegi toilet kan?? Tak kan dah terkucil baru nak cari toilet, bodoh nama nya tu. Yang kononnya dah siap state nama yang kene kawad, bagitahu la awal2 kat diorang. Jangan last minit nak tukar la apa la...askar je buat keje mcm tu. Dok sibuk ngata team tu, tapi buat perangai mcm tu x sedar pulak. Ingat senang ke nak jadi pemimpin???

Untuk makhluk2 alam yg dok kata belakang padan muka untuk 2 team tersebut, 1 je boleh aku kata. Sekurang-kurangnya, kami libatkan diri and menyumbang juga (wpon konon x berguna sebb x diiktiraf), dari dok membuta kat bilik...time turun baru nak makan. Konon-konon tak sempoi kalau libatkan diri, haa....bleh gi jalan ngn perangai korang tu. Nak touching ke apa ke, tak payah nak bace entri aku. Boleh blah...

mtk mAAp la...aku memg malas nak directly through my mouth nak lepas geram skng...buat penat mulut je. lg 1, x yah nak komen konon2 bagi elokkan keadaan. alasan itu ini. aku malas nak baca.

2 comments:

cryclown said...

ahhh..itu perkara biasa...slalu kit awat baik, mne ade org nmpk, tp skali jer wat salah, sume leh nmpak, sekecil2 lubang kuman pun..wargh!!!

L.E.Y.H.A said...

tAU X pe..