21 August 2009

tersirat & tersurat ( part 1)

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?
aku: aku x kisah sape lagi lawa ke ape...sebab rupe x kan kekal lame...heheh....

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!
aku: x kan boleh berkompromi bab2 makan...sebb perut adalah organ pling penting.. die x nak makan, aku pegi sorg2...hehhe...


Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.
aku: i beli sendiri la...x mau habiskan duit anak org lain...


Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala
aku: arghh....giler ke nak pegang2 ni...makan panadol then tidor la...

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.
aku: abng...tlong saye basuh baju n buat keje rumah.. nti saye blnjer kfc..ha3..

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?
aku: aku ngaku jer la dah ade bf...hahahah...


Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.
aku: direct to the point je..x caye tnyer hamdan...hahah...


Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.
aku: x kisah pon siape die...janji x kacau hidup gue....

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.
aku: aku x sggup...sebab aku tamak kasih sayang...hahhaha...


Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg 'dia' dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.
aku: sape kawen dgn aku mmg konfom...x de can nak pasang lagi satu...


=TAMAT=


2 comments:

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu lepak kat blog gua.Rilek rilek.

Chow.

Cik LeYha~~~ said...

buleh..x de hal la...