27 August 2009

bukan nak riak, tapi hakikat yg harus diterima.

waktu: time aku umur 10 tahun, darjah 5.
tempat: sekolah agama (dirahsiakan)

time aku skolah rendah dulu, aku terpaksa akui yg aku tergolong dlm cerdik pandai..hehhehe.. hakikat tu. mmg x leh ubah. nak2 skolah agama. subjek arab ngn tajwid, mmg subjek feveret. markah time ujian ngn pekse lak bongok2 aku pon mesti 85/100. tu la pling rendah.

utk subjek bahasa arab, mmg aku fight giler babi. fight ngn kawan dari taman perumahan sebelah taman umah aku. budak pompuan la..budak laki banyk main time tu. so diorg kurg pandai ckit. hahahha...

name budak tue dirahsiakan. takut gak kantoi kat blog ni. hahahah... tiap kali ujian, mmg kami leading.. tak aku, mesti die..markah pon lebih kurg jer.. kalo aku 90, die 89.. kalo die 98, aku 99.
hahahha...beza 1 dgn 2 jer beb..
lame2 jadik kawan baik. yelah2. same2 terer la katakan. konon2 nyer la...


time pekse ptgahan tahun, markah araab plg tggi dapat kat aku..90/100. ingat giler beb saat tu.. kawan aku tu plak dpt 85/100 jer.. sedih die..(aku agak la..) ustazah aku kate kat die, x pe...periksa akhir tahun bleh buat lagi. sedih die pon hilang. tapi die kate dah x nak kawan dgn aku dah. bengang punyer pasal. aku buat x tahu jer...xde mase nak pujuk2 mtk kawan balik de. aish..wat malu jer...heheheh..

smpai saat pekse akhir tahun, aku jawab dgn hepi nyer..sebab bace buku n sume lekat dlm otak.
kawan aku tu pon agak nyer leh jawab la gak kot. aku tgok die konfident semacam jer...ade jugak la gaye2 mendabik dada. ha3~~

time result pekse kuar, hati aku x sabar2 nak dpat kertas pekse. nak tgok la gak markah paper arab aku dpat brape. kot dapt full ker..hahahaha... mber yg dok fight pon dah stat ngendeng2 kat ustazah nak dapat kertas pekse dulu. konon2 nak banding dgn ketas pekse aku. lu punyer pasal...

last2, ustazah pon buat anoucment. bgthu sape dpt markah tggi... aku? alhamdulillah...still A+++++ paper arab aku... hahahhaa...mber yg dok fight pon same. markah kami same beb!!!
aku tgok muker die dah merah semacam dah...yerla, muke style anak org putih, bile jiwa die x tenteram jer cepat jer naik merah... bengang lagi ke bai kene share highers ngn plak nagn aku??

kene lak time tu mulut aku jahat cam syial.
aku kate kat die ' x pe, ko cube lagi time darjah 6....'
smbil2 mulut aku buat gelak jahat.
gelak cam setan walaupun tgah berada kat skolah agama time tu...


akibatnyer, time rehat hari tu aku x de bekal nak makan sebb mangkuk ayun mane ntah tumpahkan kat lantai. penat jer mak aku masak sambal ayam, dah aku x leh makan. serius..aku menangis sebb perut aku lapar giler babi time tu. duit x de lak tu. cam hell korg tau. nak ngadu kat ustazah malu beb. diamkan jer la mengenangkan ade budak laki offer gule chewing gum buat penyedap hati.

tapi, mase atas bas skolah nak balik umah, ade la makhluk tuhan bgtahu aku sape tumpahkan bekal aku kat kelas time rehat tadi. baik...aku da tau sape punyer keje yg kejam tue. mmg dengki punyer org, hati busuk. x padan dgn pompuan. dalam hati, dah muncul plan nak balas dendam balik bai...sape suh buat perut aku lapar. dah la penat mak aku masak nak bagi aku melantak. suke2 die je tumpahkan bekal aku. lu mmg jahat cam setan. aku bayar cash dlm bas tu jgak.

esok nyer time kat kelas skolah agama. budak yg fight subjek arab dgna ku x dtg skolah. aku tnyer budak yg dok seblah nape minah tue x dtg. kawan aku tue kate smlam die menangis2 turun dari bas. sebab nyer?? die x jumpe beg skolah die...

hahahhahaha......
aku ngn budak lain dah gelak cam gmpang.
sorg pon x tau...yg aku dah campakkan beg skolah budak tu kat tmpat duduk budak laki dlm bas kat blaaaaaakang sekali.
berani la sangat nak amik kalo dah kat area2 budk laki dlm bas tue. sume muke cam lanun.
hehehehe....

jgn ingat aku baik sangat... tu kire nasib baik aku x tarik tudung ko time rehat skolah agama. mau nangis guling2 kat situ jugak.

lain kali, blaja terima hakikat.
dapt markah same pon busuk hati.
ape tamak benar sampai x leh kongsi highers ni.
haloba betulll....cheet~~~

3 comments:

seLusUr dUniA IndaH said...

ahA...

SAma pUANG puN NAk berkiRa cam2?

aDes..

wa taBEk samE Lu KAWn!!

haHA

LLALAA :D

ULTRAMAN said...

haHA.... kejam gak ko ni ..haha..xpe revenge is sweet...huhu...

n|a|b|i|L|a|h said...

seyes....brani ar cik leyha ni...gerun plak rasanya..hehhehe..ai nice 2 meet u...