30 September 2010

freemason, iluminati....kang kalo aku ckp bende2 cmni melampaui batas, boleh tak???


berdasarkan entri di blog ini..

habis sume bende kat dunia ni korang nak freemason kan la...iluminati la...smpaikan ketupat pon masuk list freemason jugak kan?? habis...kalo istilah 'simetri' dlm pendidikan seni tu pon korg nak kate freemason iluminati bagai la???

ketupat palas dikatakan jelmaan ala2 piramid firaun. habis...kira x bleh makan la ketupat palas lkepas ni ea??

lemang pon...

kad raya pon!


hape raya aku tahun ni diselubungi freemason n iluminati bagai la??



aku x lar menafikan kewujudan sume2 bende tu....tapi jgn la smpai sume bende nak dikaitkan dgn perkara2 mcm tu...kalau mcm tu...1 dunia ni maun ei ado kaitan dgn sume2 tu. Cukuplah berpegang kepada Al-quran dan Hadis Rasulallah s.a.w sebagai panduan..,


5 comments:

kudabesi said...

gua suka haha..FM, iluminati klau ada pun tak perlu terlampau paranoid, aku ngaku gak dlu suka baca..skang pun suka baca. buku harun yahya pasal FM pn aku download

diwariskan kpd kita al-quran dan hadis utk buat kajian, petunjuk..

tp brader yg tulis blog lu link tu, wat parody jer..

nganjing org kata..cuma dia tak letak lol, haha..huhu

anak merdeka said...

fuiyoo...first time aku baca blog leyha die tulis macam nie...biasa die dok mengata or sumoah org je...haha.. tula...aku pon pening pikirkan nie semua... buat ape nak fanatik pasal perkara nie... semua ada akal n boleh berfikir.. berpegang pada Al-Quran dan Sunnah tu rasanya dah cukup untuk halang kita dari terpesong akidah.. hmmmmm...cetek betul pemikirang orang zamn sekarang nie..

manager kfc said...

frst time blog akk aku ade faedahnya.kalo x merosakn moral budak budak je.
hahaha

L.e.y.h.a said...

starting komen korg bertiga mmg best! hape ingt aku bnyk idea ke nak tulis g berpekdah ni...otak kosong beb...hahaha..

kudabesi - kalau part2 makanan pon nak di FM kan bagai...hbis la ku cmni..sebb sume bende aku sodok dlm mulut aku.

afiq - lu tolong bagi ceramah ckit kat yg fanatik2 ni..

adik - apesal komen ko yg plg pendek??

Seri said...

kalau terlalu taksub susah juga. semua tak kena